Lær hvordan kapre lyttere
Lær hvordan kapre lyttere

Med folkelig og variert innhold, og stor grad av lokal tilstedeværelse klarer Nea Radio å samle over halvparten av innbyggerne i kjerneområdet foran radioapparatet. Kanalen ble startet i 1986 og ideen kom da redaktør Andreas Reitan var lærer på en folkehøgskole hvor en stor andel av elevene var psykisk utviklingshemmet.

– Media var valgfag, men svært få av dem kunne skrive eller lese. På den tiden var media-valgfaget skoleavis og noen få timer med foto. Men kulturminister Lars Roar Langslet (H) kom med frislipp av lokalradioene og da tenkte jeg: Ungdommene kan jo snakke – da bør jo radio være en god måte å utøve valgfaget på. Genialt, sier Andreas Reitan til Medier24.

Siden den gang har lokalradioen vokst, og i dag sender de på både FM, DAB, DAB+ og nett. Til tross for at de ikke får pressestøtte går de etter mange år med underskudd endelig i pluss. Hva er hemmeligheten bak suksessen?

Kom på Radiodager for å høre historien om Nea radio – «bygderadioen» som vokste seg ut av bygda og ble et forbilde og en inspirasjon for mange andre i lokalradio-Norge.
 

Heidi Røneid er prosjektmedarbeider i Radiodager

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre