Programmet oppdateres fortløpende

Vi gjør oppmerksom på at endringer i program og tidsplan kan forekomme

11:00 - 12:00 #Foajé, Hotell 33

Registrering

Registrering for deltakere, gjester og andre. Det serveres enkel lunsj i mingleområdet ved registreing.

Registrering for deltakere, gjester og andre. Det serveres enkel lunsj i mingleområdet ved registreing.

12:00 - 12:05 #SAL A

Velkommen til Radiodager 2021

Endelig samles vi til to dager faglig påfyll og sosial mingling i Norges beste bransje.

Endelig samles vi til to dager faglig påfyll og sosial mingling i Norges beste bransje.

12:05 - 12:15 #SAL A

10 lydpoeng på 10 minutter

Et (uvanlig) år til har gått. Hva er status for lyttemarkedene i Norge nå? Hva har skjedd med radio, podkast og musikkstrømming? Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen gir oss de ferskeste tallene.

Et (uvanlig) år til har gått. Hva er status for lyttemarkedene i Norge nå? Hva har skjedd med radio, podkast og musikkstrømming?

Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen gir oss de ferskeste tallene.

12:15- 13:00 #SAL A

Den store lederdebatten

Lydbransjen er ikke det den en gang var - profesjonelle miljøer bygges opp i det private næringslivet. Hva gjør det med bransjen? Hvordan skal radio holde på talentene når podkast- og andre lydprodusenter viser hvor attraktive de er? Lytterne vil

Lydbransjen er ikke det den en gang var - profesjonelle miljøer bygges opp i det private næringslivet. Hva gjør det med bransjen? Hvordan skal radio holde på talentene når podkast- og andre lydprodusenter viser hvor attraktive de er? Lytterne vil ha mer norsk innhold, tar vi like stort ansvar for å gi bredde og dybde i podkast, som vi har gjort i radio i alle år?

Dette, og mer, får du svar på når lederne i den norske radio- og podkastbransjen møtes til den store lederdebatten. Deltakere er Aslak Sommerfelt Skretting, styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Kenneth Andresen, radiosjef i P4-gruppen, Cathinka Rondan, radiosjef i NRK, Jim Receveur direktør i Bauer Media og Lina Tandberg styreleder i Norsk Podkastforening.

Ordstyrer er Sigrid Sollund fra NRK.

13:10 - 13:50 #SAL A

Trollbind lytteren

De beste historiefortellerne har en unik evne til å fange lytteren i historien. De forteller så godt at du føler du er i rommet alt skjer, og kan både se, høre og lukte det som blir fortalt. I dette foredraget

De beste historiefortellerne har en unik evne til å fange lytteren i historien. De forteller så godt at du føler du er i rommet alt skjer, og kan både se, høre og lukte det som blir fortalt. I dette foredraget vil skuespiller Henrik Mestad vise hvordan du kan fortelle en historie så lytteren må høre videre. Han vil komme med konkrete tips, virkemidler og eksempler og utfordre publikum til å tenke og svare på det han snakker om.

14:00 - 14:45 #SAL A

Foten inn i døren - Hvordan går det med rekrutteringen i bransjen?

På nrk.no kunne man i februar lese at Radio Luster i Sogn og Fjordane sliter med mangel på nye medarbeidere, og at det kunne bli kroken på døren for radiokanalen. Hvordan står det egentlig til med rekrutteringen i radiobransjen? Er

På nrk.no kunne man i februar lese at Radio Luster i Sogn og Fjordane sliter med mangel på nye medarbeidere, og at det kunne bli kroken på døren for radiokanalen. Hvordan står det egentlig til med rekrutteringen i radiobransjen? Er entusiasmen for radio blant unge synkende?

Er vi flinke nok til å gi unge lovende en sjanse? I dette panelet samles folk fra alle sider av rekrutteringsprosessen i bransjen for å dele sine tanker. Hva kan vi gjøre bedre, og hvordan skal din bedrift sørge for å tiltrekke seg de beste talentene?

I panelet sitter Christer Pettersen-Dahl, redaksjonsleder i P3 og mP3, Anna Shona G. Øvrevik, journaliststudent, Espen Thorpe, programsjef i P4-gruppen og Gro Sivertsen Meinseth lærer på Danvik Folkehøgskole. Ordstyrer erJohannes Ølfernes, digital innholdssjef i Radio Metro.

1400 - 14:45 #SAL B

Pitche-skolen

Aldri før har det vært så mange radio-, lyd- og podkast-aktører som kjøper inn lydproduksjoner. Men hvordan kan du få din idé til å stå ut blant alle de andre? Hva ser innkjøpere etter når de skal velge blant alt

Aldri før har det vært så mange radio-, lyd- og podkast-aktører som kjøper inn lydproduksjoner. Men hvordan kan du få din idé til å stå ut blant alle de andre? Hva ser innkjøpere etter når de skal velge blant alt de blir tilbudt? Og når du har fått et møte med innkjøperen eller har kommet til pitchedagen, hvordan kan du presentere din idé slik at de ikke kan si nei?

I dette foredraget vil Leif-Åge Reme fortelle hvordan du fanger interessen, hva du bør inkludere når i pitchen din, og hva en presentasjon bør inneholde for å overvinne salen.

15.00 - 15.45 #SAL A

Forgotten: Women of Juárez

I den meksikanske byen Juárez, som ligger helt ved grensen til Texas, USA, har hundrevis av kvinner forsvunnet. De som har blitt funnet har vært døde, med merkelige symboler skåret inn i huden og noen med hendene bundet sammen med

I den meksikanske byen Juárez, som ligger helt ved grensen til Texas, USA, har hundrevis av kvinner forsvunnet. De som har blitt funnet har vært døde, med merkelige symboler skåret inn i huden og noen med hendene bundet sammen med skolisser. Podkasten Forgotten undersøker hvem eller hva som står bak ved å intervjue med politi på begge sider av grensen, vettskremte vitner og korrupte autoriteter.

I denne sesjonen vil journalistene Mónica Ortiz Uribe og Oz Woloshyn fra IheartMedia fortelle mer om podkasten, hvordan de har jobbet med den og hva de har lært.

NB. Foredraget er på engelsk og på link.

15:00 - 15:45 #SAL B

Slik intervjuer du medietrente personer

Har du lagt merke til at du ikke får svar når du stiller spørsmål? Det er fordi stadig flere intervjuobjekter har kjøpt seg medietrening. Det er ikke lenger bare toppolitikere og mektige næringslivsledere som er medietrente. Du møter tåkefyrstene like

Har du lagt merke til at du ikke får svar når du stiller spørsmål? Det er fordi stadig flere intervjuobjekter har kjøpt seg medietrening. Det er ikke lenger bare toppolitikere og mektige næringslivsledere som er medietrente. Du møter tåkefyrstene like gjerne lokalt og de slipper unna gang på gang. De bruker en teknikk du må lære deg for å kjenne den igjen. Først da kan du ta tilbake kontrollen over intervjuet.

18:00 - 18:45 #Quality Hotell Hasle Linie

Omvisning P4s nye lokaler

Omvisning i P4s splitter nye lokaler på Hasle. Møt opp utenfor inngangen til Quality Hotell Hasle Linie. Etter omvisningen går de som vil samlet til Quiz på Hasle Linie gastropub.

Omvisning i P4s splitter nye lokaler på Hasle. Møt opp utenfor inngangen til Quality Hotell Hasle Linie. Etter omvisningen går de som vil samlet til Quiz på Hasle Linie gastropub.

19.00 - 22.00 #Hasle Linie gastropub

Radioquiz

Torsdag kveld arrangeres radio-quiz på Hasle Linie Gatropub. Møt opp på quiz, bli kjent med bransjekollegaer og nyt en deilig middag fra kjøkkenet. Start: 19.00 (møt opp fra 18.30) Adresse: Bøkkerveien 4, Hasle Quizmaster: Michael Andreassen PS. Kom med noen

Torsdag kveld arrangeres radio-quiz på Hasle Linie Gatropub. Møt opp på quiz, bli kjent med bransjekollegaer og nyt en deilig middag fra kjøkkenet. Start: 19.00 (møt opp fra 18.30) Adresse: Bøkkerveien 4, Hasle Quizmaster: Michael Andreassen PS. Kom med noen du vil være på lag med, eller kom alene og få tildelt et lag.

09:00 - 09:30 #Foajé, Hotell 33

Registrering

Registrering for deltakere, gjester og andre som ankommer fredag.

Registrering for deltakere, gjester og andre som ankommer fredag.

09:30 - 10:15 #SAL A

Verdens mest populære musikkpodkast

Hrishikesh Hirway har, bare utstyrt med en god idé og unik innsikt som musiker, laget den største og beste musikkpodkasten i verden. I Song Exploder dekonstruerer han hver episode én låt sammen med artisten som har gjort den kjent. Podkasten

Hrishikesh Hirway har, bare utstyrt med en god idé og unik innsikt som musiker, laget den største og beste musikkpodkasten i verden. I Song Exploder dekonstruerer han hver episode én låt sammen med artisten som har gjort den kjent.

Podkasten har vokst seg til et sted der man kan høre stjerner som Billie Eilish, Robyn, Imagine Dragons, Dua Lipa, The 1975, Selena Gomez og vår egen AURORA snakke om musikk på en måte som både fenger og går i dybden. Song Exploder har også blitt til en Netflix-serie i to sesonger. I dette foredraget vil Hirway fortelle hvordan han jobber med podkasten for å få den til å bli en så stor suksess.

NB. Foredraget er på engelsk og på link.

10:30 - 11:15 #SAL A

Podkast - radioens framtid eller bare en ekstra inntekskilde?

Hvor er radio på vei? Vil vi lytte til live, lineær radio i framtiden, slik vi alltid har gjort, eller vil lytterne heller ha valgbar lyd, som podkaster? Hvordan påvirker dette hvordan vi produserer radio nå? Og hvordan kan man

Hvor er radio på vei? Vil vi lytte til live, lineær radio i framtiden, slik vi alltid har gjort, eller vil lytterne heller ha valgbar lyd, som podkaster? Hvordan påvirker dette hvordan vi produserer radio nå? Og hvordan kan man få betalt for valgbar lyd? I dette foredraget vil "radio-futurologisten" James Cridland både ta en titt på podkastlandskapet og foreslå en ny måte å produsere radio på.

NB. Foredraget er på engelsk og på link.

10:30 - 11:15 #SAL B

Godt språk

Hva skal til for å få et godt, inkluderende og korrekt språk og hvorfor er det så viktig å bruke de riktige ordene? Karoline Riise Kristiansen er språksjef i NRK og skaper entusiasme og engasjement rundt språkbruk. I dette foredraget

Hva skal til for å få et godt, inkluderende og korrekt språk og hvorfor er det så viktig å bruke de riktige ordene? Karoline Riise Kristiansen er språksjef i NRK og skaper entusiasme og engasjement rundt språkbruk. I dette foredraget vil hun komme med gode tips til hvordan snakke godt om vanskelige temaer, hvordan øke bevisstheten rundt eget språk og hvordan finne de riktige ordene.

11:30 - 12:15 #Sal A

Fra gratis til abonnement - Hvordan få lytteren med over betalingsmuren?

Etter årevis med gratis innhold, er 2021 er året hvor podkastbransjen for alvor tar det største steget mot betalt innhold. Hva betyr dette for både lyttere og skapere av podkast? I denne paneldiskusjonen skal de som har tatt det store

Etter årevis med gratis innhold, er 2021 er året hvor podkastbransjen for alvor tar det største steget mot betalt innhold. Hva betyr dette for både lyttere og skapere av podkast? I denne paneldiskusjonen skal de som har tatt det store steget dele sine erfaringer, hvilke utfordringer de har støtt på, og hvilke planer man har for framtiden.

I panelet sitter Fride Von Porat, Norgessjef i Podimo, Tor Jacobsen, direktør for brukerbetaling i Schibsted, Stine Stangenes-Tellefsen, Content Development Manager i Acast, Iselin Guttormsen, influencer og programleder for G-punktet og Linnea Myhre, Influencer og programleder for Gi meg alle detaljene. Ordstyrer er Peter Daatland, podkastprodusent i Aftenposten.

11:30 - 12:15 #SAL B

Møt årets talenter

I denne sesjonen blir du bedre kjent med framtiden i norsk radio og podkast: de nominerte til Årets talenter i Prix radio. I denne sesjonen får du høre hva talentene mener om norsk radio- og podkastbransjenå, hva de mener bransjen

I denne sesjonen blir du bedre kjent med framtiden i norsk radio og podkast: de nominerte til Årets talenter i Prix radio. I denne sesjonen får du høre hva talentene mener om norsk radio- og podkastbransjenå, hva de mener bransjen gjør videre og hva som skal til for at du skal klare å kapre dem til din redaksjon.

Årets talenter er Ida Gjellerud, Nate Kahungu, Tamanna Agnihotri, Ragnhild Telise Kristoffersen og Røver Karim, ordstyrer Azka Baig.

12:15 - 13:15 #Restaurant, Hotell 33

Lunsj

Lunsj for påmeldte deltakere serveres i hotellets restaurant

Lunsj for påmeldte deltakere serveres i hotellets restaurant

13:15 - 14:00 #SAL A

Norsk radio: Hvite menn som snakker med hvite menn?

Utgangspunktet for dette panelet er en teori om at norsk radio og podkast i liten grad snakker på en måte som «nye» nordmenn lett kan identifisere seg med. Og at mye av det som lages krever forkunnskaper eller en kulturell

Utgangspunktet for dette panelet er en teori om at norsk radio og podkast i liten grad snakker på en måte som «nye» nordmenn lett kan identifisere seg med. Og at mye av det som lages krever forkunnskaper eller en kulturell tilhørighet - for eksempel snakk om badetemperaturer eller svette brødskiver i matpakka i barndommen. I NRK Nyhetsmorgen ble norske podkaster kritisert for å være en sjanger med "hvite menn som snakker med hvite menn". Stemmer dette? Og hva kan vi gjøre for at norsk radio og podkast kan snakke til alle?

I panelet sitter programleder i NRK, Sandeep Singh. Xueqi Pang, journalist i VG og Penny W. Claire Kembba, journalist i VG.

Ordstyrer er Namra Saleem.

13:15 - 14:00 #SAL B

Lydsløyd med Hans Kristen Hyrve

Bli med et menneske som alltid tenker på lyd inn i den kreative prosessen. Gjennom lytteeksempler får du oppleve lydbruk du neppe ville kommet på selv, og du vil bli utfordret til å tenke annerledes om hvordan lyd kan brukes

Bli med et menneske som alltid tenker på lyd inn i den kreative prosessen. Gjennom lytteeksempler får du oppleve lydbruk du neppe ville kommet på selv, og du vil bli utfordret til å tenke annerledes om hvordan lyd kan brukes i radio og podkast. Kanskje går du tilbake til radio- eller podkastprosjektet ditt med nye verktøy og nye perspektiver på hvordan du selv kan legge lyd.

14:15 - 15:00 #SAL A

Suksessoppskriften bak Oppdatert

"Oppdatert" forklarer nyhetssakene "alle" snakker om - på en forståelig og spennende måte. Podkasten er meget populær og vant den gjeve prisen "Årets podkast" under Prix Radio 2020. Hvordan jobber redaksjonen for å komme opp med nye ideer til å

"Oppdatert" forklarer nyhetssakene "alle" snakker om - på en forståelig og spennende måte. Podkasten er meget populær og vant den gjeve prisen "Årets podkast" under Prix Radio 2020. Hvordan jobber redaksjonen for å komme opp med nye ideer til å forklare kompliserte saker? Hvordan dyrker de kreativiteten og sørger for at hver episode blir spennende og unik? Og hva kan andre redaksjoner lære av "Oppdaterts" metoder?

Dette skal du få svar på når Ragna Nordenborg, programleder i "Oppdatert", lærer bort redaksjonen beste tips og triks.

Programkomiteen

Her er medlemmene av programkomiteen til fagkonferansen i 2021

Johannes Ølfernes

Radio Metro

Jørgen Hegstad

NRK

Jørgen Vigdal

Bauer Media

Thomas Veheim

Acast

Morten Scott Janssen

Nent/P4

Nina Martin

Aschehoug Forlag

Anne Gerd G. Haarr

Filt

Nina Kammersten

NRK

Heidi Røneid

Foreningen Radiodager