Smarthøytalere – ny framtid for radio og lyd?
Smarthøytalere – ny framtid for radio og lyd?

Selv om smarthøyttalere ennå ikke skjønner norsk, oppgir 120.000 nordmenn at de har anskaffet en. Og mer enn dobbelt så mange har til hensikt å gjøre det.

Smarthøyttalere, eller digitale assistenter, er trådløse og kontrolleres ved at du snakker til dem. De kan for eksempel bes om å spille musikk, lese opp nyheter, styre lys i huset, eller bestille varer. De tre dominerende modellene på markedet er Apple Homepod, Google Home og Amazon Echo.

Google har nå lansert sin stemmeassistent Google Assistant på mobil på norsk, og snart kommer smarthøytaleren som også skjønner norsk. Vil da smarthøytalerne ligge under juletrærne denne julen, og da innta de fleste norske hjem? Hva betyr smarthøytalere for radiobransjen og lydbransjen? Bytter folk ut radioen med en smarthøytaler? Er NRK og de kommersielle kanalene forberedt på å ta i bruk denne nye smarte «dingsen»? Og kommer det nye aktører og konkurrenter inn på banen fra tekstbaserte medier  som gjør tekst om til tale?

Mange spørsmål, og forhåpentligvis noen gode svar i denne sesjonen hvor du møter folk fra Google, NRK, P4-gruppen og SOL

Pål er styreleder i Foreningen Radiodager

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre