Fem på Radiodager
Foto: Isak Aune Hagen
Fem på Radiodager

Foto: Isak Aune Hagen

I løpet av Radiodagers første dag har vi vært rundt og sjekket stemningen blant deltakerne.

Spørsmålene lyder:

 1. Hvorfor har du tatt turen til Radiodager?
 2. Hva synes du om programmet, og er det noe du gleder deg ekstra mye til?
 3. Hva er ditt favoritt radioprogram?
 4. Hva er ditt morsomste eller beste radiominne?
 5. Har du en fast før-du-skal-på-lufta-rutine?

Vida Lill Berge, programleder i NRK p3

 1. For å treffe folk i bransjen, det er jo veldig gøy, for å bli klokere på hva som foregår og rører seg i radioverden akkurat nå. Det var jo veldig interessant at det ikke går helt til helvete med radiomediet, som man kanskje har vært redd for!
 2. Jeg gleder meg veldig til å høre Valerie Geller om hvordan man kan bli en bedre programleder. Relevant og veldig gøy. Jeg gleder meg!
 3. Ajajaj. Det er kjedelig å si det, men jeg tror det må bli… Det jeg hører på hver dag er P3morgen, Studio 2 og Dagsnytt 18, men da blir det P3morgen.
 4. Mitt morsomste radiominne er første gang jeg gikk live på radio! Jeg var så nervøs at jeg skalv så mye når jeg skulle trykke på mikrofonen min at jeg nesten ikke fikk den på, og knappen hang igjen på fingertuppen fordi jeg var så svett. Så det var bare sånn vanvittig kick og veldig, veldig gøy.
 5. Å hente meg en stor mugge med vann og isbiter, sånn at jeg har bra stemme.

Ulla Kristine Rafaelsen, redaksjonssjef i P4

 1. Fordi det er jo et av årets høydepunkter, tenker jeg da. Det er jo så artig å møte masse kjentfolk, og også bli inspirert og sjokkert innimellom.
 2. Jeg synes at programmet er veldig fint! Det er mye forskjellig jeg gleder meg til, blant annet Valerie Geller, men også gleder jeg meg til å lære mer om sosiale medier i forbindelse med radio. Også må jeg jo si at det kan bli spennende å høre hvordan man kan gjøre sopp spennende, som Kristopher Schau skal snakke om.
 3. Jeg jobber jo med masse forskjellige programmer som redaksjonssjef, og har mange forskjellige favoritter, hver til sin tid.
 4. Jeg drakk meg kanakkas på Jägermeister og måtte sjekke opp noen mannfolk i sommer, da var jeg på lufta, men… Ja, så det var jo et heftig radiominne. De som ga meg oppgaven ante ingenting, så det… Vi ble ikke kjærester.
 5. Jeg liker bare å pumpe meg litt opp, også tenker jeg bare gjennom det jeg skal si.

Mats Valø, programleder i Radio1

 1. Jeg har tatt turen til Radiodager fordi jeg har fått det sponsa av jobben, og det setter jeg veldig pris på! Veldig bra med faglig input og å møte andre folk som driver med det samme, det er alltid gøy.
 2. Jeg gleder meg til Prix Radio! Og Valerie Geller fra BBC ser veldig spennende ut.
 3. Gull med Gro, NRK Klassisk.
 4. Mitt beste radiominne, Mina Hadjian hadde Veronica Orderud i en jingle som sier at «Hei, dette er Veronica Orderud, hvis ikke du hører på Mina på p3 så dreper jeg deg», det tror jeg er det morsomste jeg har hørt. Hun står rett der borte. Jeg er. Så. Starstruck.
 5. Jeg scroller mye på instagram… Ser på overskrifter, ser hva som skjer. Jeg prøver bare å glemme alt jeg har tenkt frem til det, bare tømme hodet og bare gå for det første jeg kommer på.

Julie Cathrine Oscar-Andersen, redaktør for Radio Nova

 1. Jeg er jo med i Oslos studentradio, så dette er en veldig fin mulighet for en studentradio som først og fremst blir drevet av frivillige – som i starten ikke vet hva man driver med, ikke sant? Jeg har jo vært med en stund, så da er det veldig fint å få være med på Radiodager, for å få lære litt mer om radio i Norge, og hvordan de andre kanalene får det til, og å lære noen nye triks som jeg kan ta med videre.
 2. Jeg gleder meg veldig til det «Bli en bedre programleder»-foredraget, jeg tror det er veldig relevant for Radio Novas «radiolagere».
 3. Det er jo Nova Noir da, på Radio Nova! Filmprogrammet, torsdager fra 10-12.
 4. Jeg tror kanskje det var da jeg var liten og vi hørte Dickie Dick Dickens på radioteater på vei til hytta og sånn. Det gikk på NRK, og nå har vi det på CD så vi kan høre på det når vi vil. Det er et av mine hyggeligste radiominner.
 5. Nå har ikke jeg vært på lufta på en stund, men det er å synge til åpningsjingelen! Så rett før jeg går på lufta synger jeg med til den for å bli ekstra pumpa.

Ken Willy Wilhelmsen, NRK Telemark

 1. For å få litt sånn faglig påfyll i den travle hverdagen, og å høre hva som er nytt. Hva som er trender og hva folk mener om hva som kommer.
 2. Nei nå må jeg tenke meg om, det er jo masse bra i morgen! I dag har var det veldig nyttig å høre Valerie Geller, jeg har hørt Valerie Geller flere ganger før. Kanskje ikke såå nyttig å høre sjefene krangle om ulike ting, men smarthøyttalere er spennende, jeg lurer veldig på når ting er på plass og hvor lang tid det tar før både NRK og andre har ting på plass. Men ja i morgen… Radioplayer, som er nytt, gleder meg til å høre mer om det, dette med å finne gode ideer, som det kanskje er litt mangel på i en travel arbeidshverdag, og i tillegg det her med Kristopher Schau som sikkert er spenstig! Så har jeg hørt James Cridland tidligere, og det han skal presentere blir jo også spennende da.
 3. Jeg tror jeg skal være så tradisjonell som å si Ukeslutt, jeg!
 4. Det å være på Ti i skuddet i gamledager, å sitte der med mentometerknapper eller kassettspiller, det er radiominner.
 5. Bare faste rutiner på morran. Så litt sånn oppvarmingsøvelser, å finne godfoten og høre på litt kul musikk, det er faste rutiner.

Pål er styreleder i Foreningen Radiodager

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
  0
  Din ordre