Mimrestund med Pat Sharp på Radiodager
Pat Sharp. Foto: Isak Hagen / Radiodager
Mimrestund med Pat Sharp på Radiodager

De fleste husker Pat Sharp som programleder på TV, men han er mest av alt en DJ både på scenen og ikke minst på radio. Det kom fram under en sesjon på Radiodager, som ble en skikkelig mimrestund for de som var unge på 80-tallet. 

Han startet i radio i 1982 på BBC Radio 1. En avtale som ble skaffet han gjennom en manager. Han startet altså med et radioshow som hadde 18 million lyttere.

Sharp ble hyret inn på Sky Channel som programleder fordi han var på BBC Radio 1. Ledelsen i Sky ville ha kjente personligheter fra radio, noe som ble litt merkelig da det var flere seere i Europa utenfor Storbritannia. Han ble dermed kjendis i land som Norge, men var faktisk ikke like berømt i sitt hjemland på 80-tallet.

Etter Sky-perioden var han programleder på Capitol Fm i London gjennom mange år, men han ble også godt kjent som programleder for et barne-TV-program i England. Han har også vært innom kjente britiske radiokanaler som Heart Fm, Smooth Fm og flere andre.

Han arbeider også som diskjockey og har blant annet hatt mange show i Midt-Østen, i land som Oman og Emiratene.  Han spiller diverse musikk men får mye spørsmål om musikk fra 80-tallet. Han har også selv gitt ut plater, som går over 300 000 britiske pund til veldedighet.

Han lager også jingler for andre radiostasjoner og har sitt eget produksjonselskap, som lager imaging for stasjoner over hele verden.

I Norge kan man i våre dager høre Pat Sharp som programleder på P8 Pop. Han lager disse radioshowene hjemme hos seg selv med et enkelt studio, fortalte han i samtale med Bjørn Faarlund.

Dette showet går på flere europeiske radiostasjoner og på noen mindre stasjoner i Storbritannia.

Han har forøvrig en norsk kone og har vært i Norge i mange ganger.

Når det gjelder dagens radio synes han at mange radiostasjoner ikke gir så mye plass til kreative personligheter. Det er mye kjedelig radio i Storbritannia der programledere bare annonserer låtene, mener Sharp.

 

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre