Slik blir de nye lyttermålingene
Slik blir de nye lyttermålingene

Fra nyttår overtar Nielsen de offisielle målingene av radiolyttingen i Norge. Det blir en del nyheter og dette fikk radiobransjen presentert på Radiodager i dag.

Nielsen måler i dag radiolytting i 11 land over hele verden, fortalte Alberto Dal Sasso, Head of Nielsen Radio Audio Measurement (International). Et av landene er USA. I tillegg er de partnere med de som måler radio i langt flere land, blant annet Sverige.

Det blir en ny måte å måle radiolytting på. Nå skal alle former for lydinnhold måles over alle mulige plattformer, forteller Dal Sasso. Det inkluderer både vanlige radioprogrammer, podkast og andre former for lydinnhold.

Det spiller ikke noe rolle om folk hører på tradisjonelle apparater eller via hodetelefoner eller smarthøytalere.

Det blir en ny form for PPM, som har blitt brukt i Norge de siste årene. Nå heter det Electronic Passive Measurement, EPM. Denne boksen bærer utvalgte folk på seg og den fanger opp all lyd som er merket med PPM.

Den sender kodene videre til analysebyrået Nielsen, som redigerer og vekter resultatene før de blir sendt ut til bruk for radiostasjonene.

Dal Sasso lover at den nye målemetoden også vil fange opp hva som lastes ned på mobiltelefoner og som blir hørt på via mobiltelefonen.

Nielsen er avhengig at et godt samarbeid med radiostasjonene, fortalte Dal Sasso på Radiodager. Men, de nødvendige kodene skal være enkle å impementere.

De har utviklet et mer presis måling av radiolytting som gjør PPM-kodene sterkere og mer robust, for å fånge opp mest mulig av det faktiske forbruket av lydinnhold.

Det blir også en dobling av panelet som har på seg PPM-målere, fra 1000 til 2000 respondenter, i tillegg skal alle over 10 år inkluderes i målingene.

Dal Sasso var veldig opptatt av å fange lyttingen blant folk på farten. Han hadde tall som viser at 71 % lytter til radio mens de reiser. Tallene var ikke spesifikt for Norge.

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre