Fem på Radiodager 2019
Fem på Radiodager 2019

I løpet av radiodagenes første dag har vi vært rundt og sjekket stemningen blant deltakerne.

Spørsmålene lyder:

1) Hvorfor har du tatt turen til Radiodager?
2) Hva ser du mest fram til i løpet av disse dagene?
3) Hva er ditt favoritt radioprogram eller podcast?
4) Hva er ditt beste radiominne?

Marte Arntsen – P4

1) Fordi jeg elsker radiodagene. Jeg er på radiodager hvert år, for å møte nåværende og tidligere kolleger, for å lære nye ting og for å oppdatere meg på radiomarkedet i utlandet.

2) Festen!

3) Kirsti Kraft sin “Kraft”. Går på P2 og er i tillegg en podcast. Hun går veldig i dybden på en del emosjonelle ting. Den siste jeg hørte på handlet om hvorvidt bekymringer er sjefen, med tanke på alle som bekymrer seg veldig mye. Hun har en fantastisk fortellerglede og voice. Jeg virkelig elsker Kirsti Kraft sine podcaster.

4) Jeg har jo gjort så veldig mye gøy på radio, men i år må det være da vi (p4 radiofrokost) dekket kommunevalget på vår måte. Vi møtte alle partilederne på hjemmebane, og prøvde å treffe de personlig og privat. Vi har prøvd å få fram hva som betyr noe for de i dette lokalvalget. Det å bli kjent med de på en litt ny måte. Det hele funket kjempebra, og jeg er veldig stolt av produktet.

Mikkel Kvenås – Røverradioen

1) Fordi det er faglig input, og fordi man får møtt andre folk i bransjen. I Røverradioen så bruker vi mye tid på opplæring av de innsatte, så da er det fint å komme hit for å få litt tips og triks.

2) Jeg gleder meg til podcasten om pedofili, da den blir veldig interessant for meg. Vi driver å utvikler et ganske likt prosjekt hos oss, så det blir spennende.

3) Jeg må jo si Røverradioen.

4) Min første livesending på studentradioen i Bergen. Det var under debattprogrammet, så vi måtte holde styr på masse gjester. Det var spennende, gøy og skummelt.

Kim Nygård – Radio Norge

1) For å se, for å lære og for å treffe likesinnede.

2) Det er litt vanskelig å si. Jeg blir ofte mest positivt overrasket over de foredragene jeg har minst forventninger til på forhånd. Kanske da spesielt om det jeg ikke nødvendigvis kan så mye om, så jeg ser fram til å utvide horisonten litt. Jeg gleder meg til alt.

3) Kim Nygård på Radio Norge, han syns jeg at er fantastisk 😉

4) Lars Eikanger ryddet hele ring 3 i Oslo, den 15. Oktober 2003, da jeg skulle bli far for første gang. Min kone ringte under sending, og da måtte min kollega ta over spakene. Min kollega fikk alle bilene til å kjøre inn til siden slik at jeg fikk fri vei til Ullevål sykehus. En smule overdrevet kanskje, men det er 16 år siden så historien tåler det.

Thea Klingenberg  – Rubicon Radio

1) Fordi jeg jobber i radio og fordi jeg er nominert i en kategori.

2) Det er å møte andre som jobber i radio fra andre steder. Vi er en liten bransje, og jobber med mye av det samme på hver vår “øy”. Det er veldig gøy å møte både alle fra de kommersielle og fra NRK. Det at vi blandes og skravler sammen, syns jeg er det koseligste. På andreplass kommer nominasjonene, det er jo gøy det også, men det er først og fremst gøy å møte folk.

3) Jeg syns det er veldig vanskelig å komme med bare et program som er favoritten, fordi jeg hører på veldig mye. Mine 3 favoritter må bli podcastene “Invisibilia”, “This is actually happening” og “Berrum og Beyer snakker om greier”.

4) Husker første gang jeg var på dette arrangementet. Jeg var redaktør i “Radio rakel”, en feministradio på toppen av Blitz (uten noen penger). For å komme inn på radiodager, noe vår kanal ikke hadde råd til, så meldte jeg meg frivillig til å bygge scenen til Surferosa sin opptreden. Radiodager-festen så fikk jeg faktisk jobb i NRK, så det var et definerende øyeblikk. Hadde “megafylleangst” dagen etter. Hadde det ikke vært for at jeg bygget det scenen, svettet og slet, så hadde jeg sikkert ikke vært her i dag.

Andreas Sundby – NRK

1) Fordi jeg jobber i NRK.

2) Jeg syns nettverksbygging i lille Norge er viktig. Og også samtidig få input på hvor fremtiden bringer innen radio, med tanke på talestyring og alt som kommer i fremtiden.

3) Jeg hører ikke så mye på podcast. Jeg hører ikke særlig på radio heller, men hører på P3-morgen, så jeg ble veldig lei meg da jeg hørte at programmet skulle legges ned. Jeg er veldig spent på hva de kommer til å lage som blir nytt. Det er trist når gode radioprogrammer slutter. I tillegg så syns jeg “Alt du mener er feil Espen” var veldig bra da det gikk. Mye radio kan bli kjedelig når man sitter inne i et lite studio med kompakt lyd. I programmet “alt du mener er feil Espen” tok programlederen med seg opptakeren ut. Han var på trikken, hjemme hos folk og så videre. Det ble også klippet veldig lite i opptaket, slik at man følte man var et flue på veggen.

4) Jeg syns det var et øyeblikk som var gøy hos P3-morgen. En snøfreser lagde mye lyd utenfor studioet, så de snakket direkte til han som kjørte snøfreseren, inn i radioen, og sa: “Kan den som driver med snøfreseren utenfor NRK akkurat nå, stoppe?”. Da stoppet snøfreseren. Det er en veldig enkel måte å snakke til publikum på, mens jeg syns det var morsomt.

Pål er styreleder i Foreningen Radiodager

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre