Hvorfor glede deg til å dra på jobb?
Erik Hanøy Journalist og programleder under Radiodager 2019. Foto: Tor Erik Schrøder
Hvorfor glede deg til å dra på jobb?

I ett av Radiodagers siste foredrag, forteller Erik Hanøy hvorfor du bør glede deg til å dra på jobb.

– Du kan gå gjennom hele livet ditt å bare gjøre det bra nok, forklarer Hanøy.

Det å gjøre det bra nok er ikke ett mål mener Hanøy. Selv om du gjør det godt nok og kan slippe unna med det både ovenfor sjefer og kollegaer tjener du ikke noe på det selv, du tilegner deg ingen kompetanse. Du må sette deg mål, og jobbe for å nå de målene, da vil du tilegne deg kompetanse i det du gjør.

– Men det å oppnå målet er ikke helt nødvendig, utbryter Erik til reaksjoner i salen. – Det er ikke målet som blir det faktiske målet, men reisen dit, selv om du ikke når ett mål vil du fortsatt tilegne deg masse nyttig kompetanse du kan bruke videre.

Mennesker er laget på en måte som gjør at vi lærer, og dersom vi ønsker å gjøre noe bedre, gjør vi til slutt akkurat det. Sammen med dette blir vi også flinkere og får kompetanse.

– Kompetanse er viktig når det kommer til å få ny jobb, forklarer Hanøy. – Mange tror det er trynefaktor arbeidsgiveren ser på når de gir forfremmelser og ansetter folk, dette er feil. Det er det du kan, kompetansen din, som gjør det attraktiv.

Hver arbeidsdag er en treningsøkt. Hvis du spør en sykler eller en som jogger om hvordan de trener for å oppnå målet sitt, sier de at de har trent mer enn det de har pleid. Dette gjelder også når du arbeider.

– Er du like god på jobben i dag som i fjor? Da er du blitt dårligere!, avslutter han. 

Foto: Tor Erik Schrøder

 

Pål er styreleder i Foreningen Radiodager

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre