Her er juryens begrunnelser
Her er juryens begrunnelser

22 priser ble delt ut under Prix Radio på fredag. Her kan du lese juryens begrunnelse for hvorfor akkurat disse bidragene vant.

Årets morgenflate
Dette er morgenradio på sitt beste. Vinneren er svært profesjonell. Samspillet i studio er perfekt og de har alltid noe gøy på lager. Det er god dynamikk med mange stemmer, men uten at de avbryter hverandre. «Drit gøy» når de gir av seg selv og deler sine historier.

Vinneren er P4s Radiofrokost

Årets innslag
Dette er en knakende god ide og den er gjennomført morsomt, levende, folkelig og ikke minst direkte. Den er fin og lekent samspill mellom studio og reporter. Dette er topp underholdningsradio basert på en veldig dagsaktuell sak.

Vinneren er Bomtur – P4s Radiofrokost

Årets hendelsesdekning
Dette er radio på sitt beste og solid radiohåndverk. Hendelsen skildres av dyktige folk, med stort engasjement og stor kunnskap til fagområdet. Lytterne får leve seg inn i alt som skjer og all dramatikken skildrer fra minutt til minutt i en skikkelig god radiosending. Språkbruken er billedrik og pogramlederne har full kontroll med humor, engasjement og kunnskap i skjønn forening.

Og vinneren er: 4-4-2 Radiosporten – NRK P1

Årets talent
Dette er en allsidig radioarbeider som viser talent på alle områder. Talentet har en behagelig stemme og stor ro gjennom presentasjonen der vinneren virkelig byr på seg selv på godt og vondt. Juryen «elsker» det de hører og regner med å høre mye mer i årene som kommer fra dette store radiotalentet.

Vinneren er: Sindre Reinholt – NRK

Årets musikkprogram
Dette er en vinner som har god flyt i sendingen, det er fin elementbruk av lyd og det er en solid produksjon. Programleder har en god formidlingsevne og en behagelig og flott stemme. Vinneren byr på seg selv og det er et musikkprogram som er godt sydd sammen.

Vinneren er Ole Morten Føreland – P5 Hits

Årets aktualitetsprogram
Vinneren er veldig aktuell og energien er høy og stemningen folkelig i dette bidraget. Programleder har stålkontroll og ratter et mange live-reportere på en strålende måte. Det er gode beskrivelser med emosjonelt ladede formuleringer. En fabalaktig sending, med et bra team, rett og slett.

Vinneren er: Valgvake – P4

Årets podkast
Denne podkasten har på kort tid klart å lage seg en solid posisjon i det norske podkastmarkedet, selv om den ikke var først ute i sitt fag. Den har likevel imponert juryen med sin måte å formidle saker på en spennende og lærerik måte. Den dyktige programlederen gir grundig innsikt i problemstillinger som kan være vanskelig å forstå, og forteller det på en lettfattelig og spennende måte. Podkasten har høy troverdighet, god lyddesign, eminent fortellerteknikk- og du blir alltid klokere av å høre på.

Vinneren er: Oppdatert – NRK

Årets intervju
Vinnerintervjuet tør virkelig å stille de riktige spørsmålene. Det er et veldig godt intervju som treffer en nerve. Temaet er både i tiden og engasjerende. Dette er sterkt.

Vinneren er: Metoo, Ukeslutt – NRK P1/P2

Årets lokale radioprogram
Progamlederen i årets lokal radioprogram er stødig og meget dyktig. Lytteren blir loset trygt gjennom hva som skal skje. Det er sterk lokal tilknytning og forankring og programmet er solid produsert.

Og vinneren er På høylys dag – Radio 102

Årets humorinnslag
Dette er historiefortelling på høyt nivå, og som får lytteren til å le høyt! Programlederne er på sitt beste og du hører at de har det gøy. De er kjappe i replikken og fremstår som bunnsolide. Dette kan de!

Vinneren er Rototilt humor, Misjonen – P4

Årets faktabasert podkast
Denne podkasten dekker et viktig tema som er nydelig pakket inn for øret. Lytteren får en unik tilgang til en sterk historie, som er nøkternt, men samtidig gripende fortalt. Med et variert og avansert lydbilde er det ekstremt god driv i historiefortellingen. Den er også tekniske gjennomført, med en veldig god fortellerstemme.

Vinneren er Det svarte flagget – NRK

Årets programleder(e) musikkdrevet radio
Dette er en ultraproffesjonell produksjon og alle elementene håndteres super godt. Alt er svært godt forberedt og presenteres med god energi og personlighet. Det er fine produksjoner og trivelig stemning. Og vinneren byr på seg selv.

Vinner er Even Rognlien – P4

Årets sendeflate
Vinneren forteller veldig godt og klarer å kombinere varme og humor på en svært god måte. Det er bra energi og det er morsomt. Det er ekstremt underholdende og selv om stemningen er uhøytidlig, føler gjesten seg godt ivaretatt. Dette vil vi gjerne høre mer av.

Vinneren er Alex Rosèn show – Radio Rock

Årets nyhetsbulletin
Imponerende! Bulletinen speiler dagens nyhetsbilde veldig bra. Det er gode overganger mellom de ulike lydelemnetene. Det er fin flyt og rytme mellom sakene. Godt levert og bunnsolid fra nyhetsankeret. Dette føles helhetlig og saklig.

Vinneren er P4 Nyhetene 04.03.2020 – P4

Årets programleder(e), verbaldrevet radio
Vinneren har et tydelig konsept. Det er svært god stemning i studio og samspillet sitter meget bra. Det er god flyt og fantastiske gjester som bidrar til framdriften. De gode og morsomme samtalene drives framover av en stødig og proff programleder.

Vinneren er Siri Kristiansen, Siri og de gode hjelperne – Radio Norge

Årets promo
Årets klare vinner! Dette er solid håndverk med overlegen bra lyd. Musikken er perfekt mixet i lydbildet. Og promoen treffer målgruppen perfekt.

Vinneren er Norsk uke på NRK P1

Årets lyddesign
Vinneren av årets lyddesign ligger det mye tanke og arbeid bak. De sterke historiene underbygges av lyddesignet. Dette var virkelig bra. Og juryen sier; LOVE IT.

Vinneren er Våre historier – Forsvarets mediesenter

Årets podkastprogramleder(e)
Podkasten gir et innblikk i en verden man ellers ikke får komme på innsiden av. Årets vinner skårer høyt innenfor alle kriteriene for å være en god programleder; sjeldent god formidlingsevne og språkbruk, og evner å lage bilder lyttere kan leve seg inn i. Han fremstår proff og grundig, og har rett og slett en særegen måte å fortelle historier på som er både opplysende, empatisk og objektiv.

Vinneren er Joachim Førsund – Det svarte flagget – NRK

Årets underholdningspodkast
Dette programmer er god underholdning langt utover målgruppa. Lekent, overraskende og nyskapende. Podkasten får deg til å le høyt og den er intelligent laget, trass i at en av og til får inntrykk av det motsatte. Det er lett å føle seg inkludert i universet deres, og de inviterer også lytterne inn i programmet ved at innsendte spørsmål blir besvart. Programmet har høy energi, og det er en sjeldent god dynamikk mellom de i studio. Underholdning i sin reneste form.

Vinneren er Friminutt med Herman og Mikkel – NRK

Årets Radiokanal
Denne kanalen fanger oppmerksomheten til lytternen med stemmene, effekter og et meget godt lydbilde. Det er tydelighet i kommunikasjonen mot lytteren. Vinneren leverer jevnt høyt innholdsmessig året rundt, både på kultur, samfunn og nyheter.

Vinneren er NKR P2

Årets Lokalradio
Dette er stødig radiohåndverk. Det er dyktige programledere, pakket inn i gode lydkulisser. Det er stor andel lokalt verbalinnhold. Det er informativt og hjertevarmt. Innslagene gjør at man stoler på denne lokalradioen. En lokalradio i særklasse og en verdig vinner.

Vinneren er Nea Radio

Årets Radionavn
Kåringen av Årets Radionavn har vært avviklet på Radioplayer.no, der folket har stemt frem vinneren. Det har blitt avgitt 35 000 stemmer på radioplayer.no og vinneren gikk av med 30 % av stemmene.

Vinneren er Friminutt, NRK

Heidi Røneid er prosjektmedarbeider i Radiodager

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre