Her er juryens begrunnelser
Lyddager 2024. Prix Norge. Foto: Tor Erik Schrøder
Her er juryens begrunnelser

Fredag kveld ble 25 priser delt ut på årets Prix Norge. Her er juryens begrunnelser:

Fagprisen
Heldigvis skjer det stadig små endringer som flytter lydmediet videre og gjør det bedre. Det å få til en god dialog med lytterne er noe alle som lager radio og podkast ønsker seg. Denne nyvinningen gjør at avstanden mellom lytter og avsender aldri har vært kortere.

Vinneren av årets fagpris er…
NRK Radio med dialog via appen

Årets identitetsskapende lyddesign
En oppnevnt bransjejury har vurdert denne kategorien, og uttaler følgende: Vinneren har en tydelig lyd-identitet som gjør at det ikke er tvil om hva man lytter til. Det er en klassisk bra produksjon med en helhetlig tonal tråd. Det er subtilt, men understreker samtidig at det er noe viktig
som kommer.

Vinneren av årets identitetsskapende lyddesign er…
NRK Nyheter, NRK P2

Årets intervju
Intervjuet er varmt og personlig, og byr på innsikt og gode betraktninger. Det er lett å høre på samtidig som det fremstår som viktig for målgruppa. Intervjueren stiller gode spørsmål og gir gjesten plass til å fortelle sin sterke historie.

Vinneren av årets intervju er…
Kladden har dævva: Abubaka Hussein, NRK Radio

Årets dokumentar
Dette bidraget scorer maksimalt på originalitet, både i innhold og i fortellergrep. Bidraget er vakkert klippet, og har et originalt lyd-design som passer godt. Historien er vanvittig, og dokumentaren ble en av årets største snakkiser.

Vinneren av årets dokumentar er…
Mysteriet Adam, NRK


Årets musikkprogram

Her er det faglighet og kunnskap til fingerspissene, og et håndverk av ypperste rang. Det er god kjemi, framdrift og masse kjærlighet til musikken. Det er et svært godt samspill, vi lærer litt nytt og vi blir underholdt.

Vinneren av årets musikkprogram er…
Stjernepose, NRK P13

Årets merkevarepodkast
Årets vinner imponerer med en original idé, høy kvalitet og et kreativt format. Vinneren formidler ikke bare et godt budskap for merkevaren, men byr også på en varm og underholdende lytteropplevelse.

Vinneren av årets merkevarepodkast er…
“Olivia flytter” for Aktiv Eiendomsmegling!, BådeOg/WAL

Årets innslag
Dette innslaget er en veldig god idé med mye arbeid og planlegging bak. Miljøskildringene er fine, overgangene sømløse og intervjuobjektene leverer godt. Det skinner igjennom hvor ærefullt de involverte synes det var å få være med. Juryen får gåsehud av avslutningen.

Vinneren at årets innslag er …
Lillehammer 30 år, P4 

Årets nyhet og aktualitet
Dette bidraget gir en viktig tilstedeværelse og et interessant innblikk i en pågående hendelse.
Produksjonen er profesjonell, her er det fine lydklipp, gode spørsmål og gode analyser. Bidraget er et viktig vitnesbyrd, som er godt fortalt.

Vinneren av årets nyhet og aktualitet er…
Oppdatert: Krigskorrespondenten, NRK

Årets radio-DJ
Dette er en solid maktdemonstrasjon, og en som har gjort leksa si! Det er nydelige introer, gjennomarbeidet flyt, men viktigst – musikken blir løftet. Musikken og dagen blir bedre med denne fagpersonen.

Vinneren av årets radio-DJ er…
Jørn Kaarstad, Radio Rock

Årets podkast
Denne kategorien er vurdert av en oppnevnt bransjejury, som uttaler følgende: Årets vinner har levert en rekke enestående lytteropplevelser de siste årene. Podkasten har engasjert og imponert et bredt publikum gjennom viktige og gripende historier med ekstremt høy kvalitet.

Vinneren av årets podkast er…
Historier fra virkeligheten, NRK Radio

Årets lokalradiokanal
Den oppnevnte bransjejuryen uttaler følgende om årets vinner: Dette er en sterk aktør som hevder seg godt i konkurransen med NRK regionalt. Kanalen er helprofesjonell i alt den gjør, og engasjerer både fra studio og med reportere. Dette er en solid lokalradio som har levert sterke lyttertall og
god drift over mange år.

Vinneren av årets lokalradiokanal er…
Nea Radio

Årets historiefortellende lyddesign
En oppnevnt bransjejury har vurderer konsept, produksjon og effekten av de to, og uttaler følgende om årets vinner: Her blir lyddesignet som en ekstra forteller, og skaper en "stor"
innpakning. Musikken gjør jobben, enten det er å skape stemning eller drive historien videre.
Dette er originalt, lekent og veldig bra samspill mellom lyddesign, musikk og innhold.

Vinneren av årets historiefortellende lyddesign er…
Baron og bedrager, Bergens Tidende

Årets sportsprogram
Dette er skyhøyt nivå, som seg hør og bør i et sportsprogram. Et av jurymedlemmene skriver: selv om jeg er uinteressert, så lar jeg meg rive med. Dette er nerding på høyt nivå og idrettsglede hele veien. Juryen lar seg begeistre av entusiasmen.

Vinneren av årets sportsprogram er…
Heia Fotball, NRK Radio

Årets helse- og livsstilsprogram
Dette er en podkast som informerer og engasjerer, og vi som lyttere føler oss inkludert. Det er et imponerende samspill mellom programleder og gjest, og den personlige historien gjør innholdet ekte og modig. Podkasten balanserer fakta og følelser på en måte, og lytterne lærer, føler og heier med.

Vinneren av årets helse- og livsstilsprogram er…
Åpen Journal, Plan B for Podimo

Årets lydtalent
Årets talent er kreativ og trygg i studio, og har en god og kjapp replikk. Talentet har en svært behagelig stemme og et veldig godt samspill med de andre i studio. Talentet er språklig sterk og behersker allerede satire og humor, i tillegg til å være svært musikalsk.

Vinneren av årets lydtalent er…
Amalie Stuve, NRK Radio

Årets nyhetsbulletin
Bulletinen utmerker seg med sin originale åpning som fanger lytterens oppmerksomhet på et blunk.
Programlederen leker med språket, og det er fin veksling mellom reportere og innslag. Dette er en nyhetsbulletin som informerer, engasjerer og til og med underholder.

Vinneren av årets nyhetsbulletin er…
P4-nyhetene 14. juni

Årets underholdning
Her skapes det underholdning som du ikke kan få nok av! Hverdagslige problemstillinger forvandles til gøyale diskusjoner som alle kjenner seg igjen i. Dette er topp lydinnhold som fortjener honnør for sitt bidrag til nordmenns helgeunderholdning.

Vinneren av årets underholdning er…
Lørdagsrådet, NRK Radio

Årets lokale radioprogram
Vinneren er en solid lokal sending med god stemning og høy energi som smitter over på lytterne.
Programlederne har en frisk og god dialog, og lokalpatriotismen står i høysetet.
Sterke lokale profiler gjester sendingen underveis, og det føles nesten som en 17. mai sending.

Vinneren av årets lokale radioprogram er…
NRK Buskerud

Årets fakta
Anslaget kobler oss rett på og drar oss inn i en spennende, litt skremmende og lærerik verden.
Dette er stødig historiefortelling, god lyd- og virkemiddelbruk og et case som gjør at vi vil høre mer! Her lærer vi noe, og våre egne oppfatninger settes stadig på prøve.

Vinneren av årets fakta er…
Abels tårn, Den store KI-serien, NRK

Årets sendeflate

Dette er både sprekt, uredd, lærerikt og svært godt tilpasset målgruppen. Innholdet er kreativt, og sendingen utnytter imaging, lydeffekter og musikk svært godt. Et tabubelagt tema blir kommentert med en god dose humor, og lytterne får svar på det de egentlig lurer på.

Vinneren av årets sendeflate er…
PØNSJ – 1 av 50 er pedofil, NRK P3

Årets morgenprogram
Her er det veldig god kjemi mellom gjengen i studio, med godt humør og et fantastisk samspill.
Programlederne har tydelige roller og byr på seg selv på en morsom og personlig måte. Det er meget god bruk av musikk og lyd, og lyttere som deltar på lufta forsterker stemningen og blir en del av gjengen.

Vinneren av årets morgenprogram er…
Frokostshowet på P5 Hits

Årets radiokanal
Den oppnevnte bransjejuryen uttaler følgende om årets vinner: Dette er en kanal med god stemning og så joviale programledere at du føler du kjenner dem. Kanalen er flink til å bruke sosiale medier for å friste nye lyttere gjennom smakebiter fra det de gjør. Det virker som om programlederne har et utømmelig arsenal av personlige, humoristiske og litt sprø historier.

Vinneren av årets radiokanal er…
P5 Hits

Årets radioprogramleder
Dette er en programleder med en sterk personlig tilstedeværelse og troverdighet. Det skapes en atmosfære med lytterne som gjør at det føles som en samtale med en bestevenn. Kjærligheten til musikken og lytterne skinner tydelig igjennom i hver sending.

Vinneren ar årets radioprogramleder er…
Ronny Brede Aase, NRK P1

Årets podkastprogramleder
Årets vinner har en egen evne til å ta opp alle typer temaer på en underholdende måte. Det skapes en varm, lattervekkende og trygg atmosfære med god plass til både humor og alvor. Etter årevis som lytterfavoritter oppfyller den erfarne duoen med magisk kjemi, fremdeles sin "misjon".

Vinneren av årets podkastprogramleder er…
Atle Antonsen og Johan Golden i Misjonen

Årets humor
Denne kategorien er vurdert av en oppnevnt bransjejury, som uttaler følgende: Dette er morsomt og annerledes med nye innfallsvinkler og ideer. Alt er forseggjort, godt planlagt og lekent. Det går slag i slag i høyt tempo, men det er likevel lett å følge med, og godt å høre på. Dette er en vennegjeng du gjerne vil være med i.

Vinner av årets humor er…
Desken brenner, NRK

Heidi Røneid er prosjektmedarbeider i Radiodager

Partnere og sponsorer 2024

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS