Med folkelig og variert innhold, og stor grad av lokal tilstedeværelse klarer Nea Radio å samle over halvparten av innbyggerne i kjerneområdet foran radioapparatet. Kanalen ble startet i 1986 og ideen kom da redaktør Andreas Reitan var lærer på en folkehøgskole hvor en stor andel av elevene var psykisk utviklingshemmet.
– Media var valgfag, men svært få av dem kunne skrive eller lese. På den tiden var media-valgfaget skoleavis og noen få timer med foto. Men kulturminister Lars Roar Langslet (H) kom med frislipp av lokalradioene og da tenkte jeg: Ungdommene kan jo snakke – da bør jo radio være en god måte å utøve valgfaget på. Genialt, sier Andreas Reitan til Medier24.
Siden den gang har lokalradioen vokst, og i dag sender de på både FM, DAB, DAB+ og nett. Til tross for at de ikke får pressestøtte går de etter mange år med underskudd endelig i pluss. Hva er hemmeligheten bak suksessen?
Kom på Radiodager for å høre historien om Nea radio – «bygderadioen» som vokste seg ut av bygda og ble et forbilde og en inspirasjon for mange andre i lokalradio-Norge.