Et prosjekt på tvers av faggrenser ble en viral suksess
Et prosjekt på tvers av faggrenser ble en viral suksess

Den fem minutter lange radiolyden «Io og kreften» ble sett av over 4 millioner på Facebook. Journalist Eivind Waage og grafisk designer Renate Rognan fortalte om arbeidet bak og delte sine beste råd.

– Det produseres og fortelles mange fine historier på radio og som bare forsvinner ut i lufta. Vi fikk en idè om å ta en av disse historiene og gi den et digitalt liv, forteller Eivind Waage.

Med utgangspunkt i et utdrag fra radioprogrammet Sommer i P2, samarbeidet Eivind Waage og Renate Rognan om å lage en video med radiolyd. Resultatet ble en suksess. Io og Kreften ble sett av 4 millioner mennesker, fikk 171 732 reaksjoner og ble delt av mennesker fra alle samfunnslag.

— Når både Erna Solberg og Bjørnar Moxnes kommenterer og deler den samme videoen, da har vi gjort noe riktig, sier Rognan til latter fra salen.

Eivind Waage forklarer at de brukte data og statistikk til å finne den historien som egnet seg best, og viser blant annet til forskeren Jonah Bergers oppskrift på viral suksess.

– Ved å benytte seg av en slik metode så ekskluderes noen historier, men det gir en større mulighet til å lykkes, sier Waage.

Samtidig påpeker både Waage og Rognan, at dette var et prosjekt som ble vellykket fordi det var noe de ønsket å gjøre.

– Vi kan snakke mye om at vi har gjort alt «etter boka», men  dette var en idè vi hadde, som ingen hadde bedt oss om, men som vi hadde lyst til å gjennomføre, og jeg tror man tillegger prosjektet det lille ekstra når man jobber med noe man brenner for.

Hun mener at styrken i prosjektet ligger i samarbeidet og muligheten til å jobbe på tvers av fagfelt.

– Selv om vi holder på hver fagkompetanse, så tråkker vi tidvis i hverandres bed, vi samarbeider, får nye ideèr og lærer av hverandre. Det er ingenting jeg heller vil enn å jobbe med radiolyd, avslutter Renathe.

Pål er styreleder i Foreningen Radiodager

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre