Hva synes deltakerne om Radiodager?
Hva synes deltakerne om Radiodager?

Vi sjekket stemningen på festen etter Radiodager og Prix Radio.

Munevver Yildiz

Journalist i NRK Nyheter, blant annet produsent i Nyhetsmorgen på NRK P2

Hvordan har Radiodager vært?
– Over all forventning! Det er første gang jeg er med, for jeg har ikke hatt anledning før, men det er en helt fantastisk måte å møte tidligere kollegaer, tidligere skolekamerater og folk som får priser, veldig flinke folk. Så det er helt suverent, jeg tror jeg er litt sånn euforisk nå. Veldig mye flinke folk, og også veldig mange kjente som man kan snakke med og snakke fag med, og gratulere hverandre.

Har du fått med deg noe av det faglige programmet, og er det noe spesielt du vil trekke frem?
– Litt trist, men siden jeg jobber så intenst, jeg var produsent i Nyhetsmorgen fra 4:30 i går, fra 9-16:30 var jeg i Dagsnytt 18, så jeg har ikke hatt tid til det. Men jeg har sett på det. Veldig mye interessant, men det er først i kveld jeg får være med.

[tg_divider style=»solid»]

Hasse Hope

Komiker, og er en av tre bak podcasten Dustene

Hva av det faglige innholdet var best på Radiodager?
– Jeg så programmet, og det var veldig mye fint, men jeg er i innspilling nå, så jeg har ikke tid til noe sånt! Men det så veldig bra ut. Jeg vet det er et skuffende svar å få.

Hva synes du om Prix Radio?
– Jeg syns det er en kjempegreie, veldig bra opplegg! Og jeg har aldri vært i nærheten av å kunne ha noe med det å gjøre, fordi vi har aldri vært nominert, og vi lager bare en podcast som er ganske liten. Så det er liksom en verden som ikke er så veldig kjent for meg. Men det er veldig gøy å bare se masse radiotryner og høre samtaler om jingler og mikrofoner og – det er veldig gøy for meg å bare gå rundt og høre hva folk snakker om.

Er det noen prisvinner du syntes fortjente det litt ekstra?
– Det er ikke for å være storhjerta, men i kategorien som jeg var nominert i, som er humor, så vant Lars Berrum. Og Lars Berrum er en av de menneskene i Norge som jeg unner aller mest suksess, for jeg er enormt stor fan av han! Og jeg syns han gjør så mye bra, og at det burde få enda mer oppmerksomhet og honnør enn det det får da. Og jeg mener oppriktig at han er Norges største slam-poet, selv om hans slam-poesi på en måte er ironisk, men jeg syns fortsatt den er bedre enn veldig mye annen slam-poesi jeg hører da.

[tg_divider style=»solid»]

Arne Sandvik

Nyhetsredaktør i Bauer Media og redaktør for Radio Vinyl og kanalsjef for Norsk Pop

Er du fornøyd med det du har fått med deg på Radiodager?
– Radiodager er mest av alt kjekt for det faglige innholdet og for å treffe kollegaer på kryss og tvers i alle radiokanaler.

Hva er det beste med Radiodager?
– Det viktigste er ikke å vinne priser, selv om vi vant mange priser, men det viktigste er å lage radio for folk som liker å høre radio.

[tg_divider style=»solid»]

Jonas Bergløv

Programleder i NRJ

Har Radiodager stått til forventningene?
– Om jeg skal være ærlig var jeg litt mer sulten på noe nytt! Jeg trenger mer nytt, så det savna jeg litt, selv om – altså jeg er litt nerd, så jeg likte veldig godt de tech-greiene, smarthøyttalere og sånn, det var veldig interessant. Men så savna jeg litt mer om hva som skjer ute i verden egentlig, hva er det de holder på med? Så noe mer sånt hadde jeg blitt veldig glad for.

Var det noe spesielt fra programmet du vil trekke frem som veldig bra?
– At man inkluderer andre bransjer som vi er så nær, Google for eksempel. At man tør å gå litt utenfor den radiobobla og «medieekspert»-folka, at man tenker litt mer «hvem er det vi kan åpne dørene for? Hvem kan vi teame opp med?» som på en måte er noe helt annet. Hva er mulighetene? Det er masse muligheter for radio og for bransjen som helhet. Så hva kan vi gjøre liksom? Det er ekstra gøy å få inn sånt.

[tg_divider style=»solid»]

Monica Thorsen og Eivind Kallevik

Journalister og programledere i Radio 102

Er dere fornøyde med Radiodager?
– Jeg tror ikke vi forventet i det hele tatt å ta hjem de to prisene vi har fått, så det har langt over innfridd forventningene, svarer Thorsen.

– For min del kom jeg i dag, så i år fikk jeg ikke med meg noe av seminaret. Så jeg kom rett til festen, og når du da får to av fire priser, og den ene er i konkurranse med riksmediene, da må jeg kunne si at det var over all forventning, ja, sier Kallevik.

Fikk du med deg programmet, og er det noe spesielt du vil trekke fram?
– Jeg synes spesielt det med Kristopher Schau var veldig bra, sier Thorsen.

Hvilket håp har dere for radiomediet?
– Jeg håper radio forblir sterkt fremover, og da må jeg poengtere at det ikke bare gjelder folk som hører på DAB, fordi vi representerer jo de som fortsatt er på FM, som fremdeles står sterkt. Men jeg håper at radiomediet, uavhengig av hva du hører på, står sterkt i årene som kommer. Og det er jeg ganske sikker på at vi gjør, fordi det er det beste og mest anvendelige mediumet som finnes, etter min mening, sier Kallevik.

[tg_divider style=»solid»]

Sigurd Sollien

Programleder i P4

Har Radiodager stått til forventningene?
– Ja, jeg har jo ikke vært med på noe faglig. Min jobb var å være konferansier på Prix Radio, sammen med min gode venn og kollega Knut Folkestad. Så jeg har vært veldig spent i forkant på hvordan dette skulle bli, med så mange folk som holder på med litt av det samme, så jeg er veldig fornøyd. Så jeg må si at det har absolutt stått til forventningene, sier Sollien.

Hva synes du om tapas i stedet for tre-retters middag?
– Jeg synes dette var dritbra! Veldig god mat! Dette her går tre-retteren en høy gang, vil jeg si.

[tg_divider style=»solid»]

Christine Lossius Thorin

Salongen på NRK P2

Har du fått med deg mye av det faglige programmet, og hva synes du?
– Ah, jeg har jo ikke fått med meg noe av det faglige programmet! Jeg har jobbet og hatt sending. Så jeg har bare sett showet.

Sto showet til forventningene da?
– Ja! Og det jeg synes var det beste med dette showet var jo at lokalradioen fra Karmøy vant, det var veldig, veldig hyggelig og sjarmerende. Og så må jeg jo si at Sigbjørn Nedland, som vant hedersprisen, er jo veldig hyggelig. Han er jo en som har jobbet for radio i 50 år, så det var liksom det mest rørende. Jeg måtte gråte litt.

[tg_divider style=»solid»]

Cathinka Rondan

Podcast- og radiosjef i Rubicon

Hva er du mest fornøyd med med gjennomføringen av Radiodager?
– At vi møter hverandre, alle vi som jobber på tvers i radio.

Er det noe spesielt du har satt pris på?
– Alle som stiller opp, alle som gidder å dele av de erfaringene de har, det synes jeg er helt fantastisk. For det vi ønsker alle sammen er å lære mer om radio.

Sto det til forventningene?
– Ja.

[tg_divider style=»solid»]

Morten Scott Jansen

Daglig leder for Radiodager og «P4-mann»

Hva synes du om gjennomføringen av arrangementet, Jansen?
– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen av arrangementet. Bra gjennomført sånn som vi hadde håpet og forventet, og mye bra foredrag og stort sett positive tilbakemeldinger hele veien. Så skal vi selvfølgelig evaluere i etterkant og bli bedre, og utvikle oss.

Pål er styreleder i Foreningen Radiodager

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre