Kriterier og informasjon om påmelding for Prix Radio 2019
Kriterier og informasjon om påmelding for Prix Radio 2019

Prix Radio er radiobransjens egen prisutdeling. Prix Radio belønner de beste radioproduksjonene i Norge; lokalt, regionalt og nasjonalt. Arrangør er Foreningen Radiodager, bestående av Bauer Media, P4-Gruppen, Norsk Lokalradioforbund og Norsk Rikskringkasting. Se hvordan du kan melde deg på. 

Påmelding
Påmeldte bidrag til Prix Radio 2019 skal være kringkastet eller publisert som podkast første gang i perioden fra og med 1. april 2018 til og med 31. mars 2019.

Foreningen Radiodagers medlemmer kan melde på bidrag i alle kategorier etter fastsatte kvoter:

 • Bauer: tre bidrag per kategori
 • P4-Gruppen: tre bidrag per kategori
 • NLR: tre bidrag per kategori
 • NRK: fire bidrag per kategori
 • PODKAST-produsenter: kan levere inntil 3 bidrag pr. kategori som de kan bidra i.

Følgende gjelder: 3 Årets programleder(e) (inkl. podkast), 9 Årets spesialprogram (inkl. podkast), 11 Årets intervju (inkl. podkast), 12 Årets reportasje (inkl. podkast), 13 Årets humor (inkl. podkast), 14 Årets unge radioprofil (inkl. podkast), 15 Årets dokumentar (inkl. podkast), 17 Årets promo (inkl. podkast).

Bidrag som er produsert av eksterne produksjonsselskaper for en av de fire medlemmene skal meldes på av medlemmet det er produsert for. Eksempel: Dersom et produksjonsselskap har produsert en podkast for NRK skal denne meldes på gjennom NRK, innen NRKs internfrist, og vurderes av NRKs internjury på samme måte som bidrag produsert av NRK.

Aktører som ikke hører til de fire medlemmene kan melde på bidrag på én av to måter:

 • Ved å tegne assosiert medlemskap i Norsk Lokalradioforbund (kr 850,- pr. 2019), og få bidragene vurdert som en del av deres nominasjonsprosess, eller
 • Ved å melde bidrag direkte inn til Foreningen Radiodager (kr 1.000,- pr. påmeldte bidrag) på www.radiodager.no.

Påmeldte bidrag skal bestå av en lydfil i mp3-format, bilde(r) av sentral(e) bidragsyter(e) og en tekst som beskriver bidraget og hvordan det oppfyller kriteriene i den aktuelle kategorien. I kategorier hvor kun høydepunkter fra en sending leveres skal høydepunktene bestå av hele stikk/reportasjer/intervju slik det ble sendt, ikke korte utdrag.

De fire medlemmene er selv ansvarlige for egne prosedyrer for utvelgelse og nominasjon. Alle kanaler og redaksjoner skal levere påmelding til hhv. Bauer, NENT, NLR og NRK innen torsdag 11. april kl. 1200. (Internjuryer i hver kanal). Frist for påmelding fra medlemmene og andre (unntatt Podkast, her er fristen torsdag 11. april 2019) til Hovedjuryen Prix Radio er fredag 3. mai 2019 kl. 1200.

Her kan du se en oversikt over alle årets kategorier og kriterier

Påmelding podkast og lokalradio

Meld på bidrag via denne linken

Fyll inn brukernavn, fullt navn og kontaktinfo. Da får du tilsendt verifisering- og påloggingslenke i en e-post. Adressen til e-posten må da bekreftes/verifiseres. Ta vare på denne e-posten siden den inneholder brukernavn og passord.

Først laster du opp bidraget, så velger du «Gå tilbake for å registrere bidraget, etter at du har lastet opp».

Da ser du lydfilen. Velg «Registrer» under lydfilen. Legg inn tittel på bidrag, sendetidspunkt, kategori, legg inn en kort tekst om bidraget og hvorfor det bør vinne og til slutt bilder av programskapere og bidragsytere. Bekreft at du har de nødvendige rettighetene til bidraget og REGISTRER.

Du vil få opp en liste over alle bidragene du har registrert på siden hvor du registrerer. Sjekk at alt du har meldt på ligger der.

Opplasting vil IKKE fungere fra iPhone eller iPad eller annet som ikke støtter flash.

Pål er styreleder i Foreningen Radiodager

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
  0
  Din ordre