Hunting Warhead – jakten på et pedofilt nettverk
Hunting Warhead – jakten på et pedofilt nettverk

Til høsten slippes det som trolig kommer til å bli den neste store norske «podkast-snakkisen». VG har samarbeidet med CBC – den kanadiske rikskringkastingen om podkasten Hunting Warhead – jakten på et internasjonalt pedofilt nettverk på det mørke nettet.

I august 2018 kontaktet VG-journalist Håkon Høydal podkastmiljøet i CBC. Han hadde nylig publisert en omfattende artikkel om etterforskning av barnepornografi på det mørke nettet. I arbeidet med å rulle opp det internasjonale kriminelle nettverket som sto bak overgrep mot barn, viste det seg at en av de hovedmistenkte var en kanadier med nett-aliaset «Warhead». Høydal mente dette kunne bli en interessant podkast-serie for CBC.

Slik begynte et samarbeid på tvers av kontinenter og formater. Det siste året har programskaperne Chris Oke og Daemon Fairless jobbet intenst med materialet Håkon Høydal hadde produsert, og sammen har de skapt podkastserien Hunting Warhead som slippes denne høsten.

Til Radiodager 2019 kommer Håkon F. Høydal Journalist i VG, Chris Oke Regissør og producer for CBC Podcasts og Daemon Fairless Produsent og programleder i CBC for å delta i en samtale med Nina Stensrud Martin, programleder i NRK. Oke og Fairless er en sentral del av gjengen som lager podkaster i CBC (blant annet Someone know something), som har over 20 millioner nedlastinger hver måned. Samtalen vil handle om fordelene ved denne typen samarbeid, og utfordringene det skaper. Og selvsagt får du høre hvordan programskaperne har opplevd å møte de pedofile nedlasterne, og jakte på «Warhead».

Heidi Røneid er prosjektmedarbeider i Radiodager

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre