Nye kategorier i Prix Radio
Nye kategorier i Prix Radio

Radiodager og Prix radio 2020 blir gjennomført 29. og 30. oktober primært som vanlig med arrangement og prisutdeling på Thon hotell Storo. Hvis myndighetenes krav gjør at vi ikke kan arrangere konferansen og Prix radio med alle tilstede, vil vi finne en digital løsning, slik at det uansett blir et arrangement og prisutdeling disse dagene.

Påmeldingen til årets arrangement vil tidligst åpne 8. september når vi vet mer om retningslinjer osv.

I dag kommer kategoriene for Prix radio 2020 som altså blir gjennomført, og det er i år etter innspill fra eiere og evalueringene i fjor, bestemt at vi deler ut inntil 23 priser. Nytt av året er et samarbeid med Podtoppen om fire egne podkast-kategorier.

Se oversikt over alle kategoriene her.

Det er nå et langt løp med juryarbeid som ligger foran oss før vi kårer og hedrer vinnerne 30. oktober. Prosessen er omfattende, med flere sikkerhetsventiler for å kåre den riktige vinneren til slutt i alle kategorier.

Prix radio-prosessen er slik:

1. NRK, Bauer og NENT leverer inn bidrag internt i selskapet. Bidrag fra medlemmer hos Norsk Lokalradioforbund og bidrag fra eksterne produsenter, som ikke har blitt sendt/publisert hos NRK, Bauer, NENT eller NLR, leveres her. For NRK, Bauer og NENT gjelder interne frister. Bidrag fra Norsk Lokalradioforbunds medlemmer og bidrag fra eksterne leverandører skal leveres innen 26. juni klokken 13.00. Les mer om frister, kategorier og hvordan melde på bidrag på radiodager.no.

2. Interne juryene i NRK, Bauer, Lokalradio og NENT, plukker ut 3 bidrag til hver kategori, som sendes videre til Hovedjuryen. For eksterne produsenter gjøres internjuryeringen og utvalg av tre bidrag i hver av podkastkategorien av Podtoppen.

3. Hovedjuryen lytter deretter til de opp til 15 bidragenene i hver kategori (3 av hver fra de interne juryene i NRK, Bauer, Lokalradio, Nent og i noen kategorier eksterne produsenter). Podkastkategoriene vurderes av Podtoppen, og Årets lokalradio, Årets radiokanal og Årets promo vurderes av eksterne juryer.

4. I perioden fram til 1. september jobber så hovedjuryen i Prix radio, Podtoppens jury og de eksterne juryene med å velge ut hvilke bidrag som skal nomineres i år. Her hører hovedjuryen på et antall kategorier hver og det er alltid minst to medlemmer som avgjør hvilke bidrag som blir nominert i.h.t. kriteriene som er bestemt.

5. Hovedjuryen samles i starten av september for å høre innstillingene til hvem som skal nomineres og diskuterer disse i plenum.

6. En egen jury hos Podtoppen gjør den samme prosessen for podkast-kategoriene.

7. Kategoriene som vurderes av eksterne juryer lyttes til og stemmes over gjennom en stemmeløsning på nett. De fem med høyest poengscore blir nominerte og bidraget med høyest poengscore vinner.

8. Når alle de nominerte er bestemt blir de offentliggjort – etter planen onsdag 9. september kl.12.00.

9. De nominerte går så videre til oppnevnte deljuryer med medlemmer fra alle Radiodagers medlemmer. Disse deljuryene ledes av en representant fra Hovedjuryen.

10. Deljuryene hører alle de nominerte bidragene og avgir først stemmer på nett, deretter møtes deljuryene i september/oktober og diskuterer de nominerte i sine kategorier og stemmer på nytt. Stemmene fra både nett og jurymøtet blir slått i sammen og vektes 50/50 for å komme fram til vinneren. Ved stemmelikhet har medlemmet fra Hovedjuryen dobbeltstemme.

11.Hedersprisen avgjøres på samme møte av hovedjuryen, etter forslag fra medlemmene eller andre.

12. Fredag 30. oktober samles vi på Thon hotell Storo for Prix radio 2020 og for å hylle alle vinnere.

Lykke til med Prix radio 2020!

Heidi Røneid er prosjektmedarbeider i Radiodager

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre