Årets Hederspris til Agnes Moxnes
Agnes Moxnes mottok Årets Hederspris 2021 Foto: Tor-Erik Schrøder
Årets Hederspris til Agnes Moxnes

NRK-profil Agnes Moxnes er tildelt radiobransjens hederspris for sitt arbeid som kulturkommentator på radio. 

Prisen er en del av Prix Radio, men Årets Hederspris ble utdelt under første dag av Radiodager 2021, som nå arrrangeres på Quality Hotel 33 i Oslo.

Dette skriver juryen om prisvinneren:

– Vinneren har en unik evne til å gjøre det smale bredt, en kunnskap innenfor det tradisjonelle kulturfeltet som er sjelden i medie-Norge.

Hedersprisvinnerens kunnskap spenner seg over et bredt felt innenfor kunst, litteratur, kulturpolitikk og kongehus. Hen har analytiske evner og et overblikk som sammen med kunnskapen gjør at mange unge også åpner ørene og lytter.

Årets vinner har hatt sitt virke i NRK, helt siden 1987 til september i år da personen ble pensjonist.

Det er først og fremst som radio stemme/profil vinneren vil bli husket, selv om vi de siste årene også ble vant til også å se personen/henne på tv-skjermen og lese kronikkene på nrk.no.

Hen har hele tiden vært opptatt av formidling og snakket til det brede laget av lytterne – engasjert og brennende opptatt av at kulturjournalistikken skal være levende, aktuell og sette sitt preg på samfunnsdebatten

Det var gjennom P2 programmet Kulturbeitet, hvor vinneren var programleder i ti år, at lytterne virkelig ble kjent med denne profilen. Men personen gjorde også et sterkt og varig inntrykk med radiodokumentarserien «Agnes og kunstnerne»/om  om en rekke norske kunstnere – der klarte vinneren virkelig bringe oss lyttere helt inn på noen av de største profilene i kulturlivet.

I 2008 var hun med i etableringen av Kulturnytt og har vært NRKs kulturkommentator, siden 2011.

I løpet av disse årene har profilen Moxnes bygget seg opp en dyp innsikt, kunnskap og et nettverk i kulturlivet som er helt uten sidestykke. Folk lytter når hen analyserer og drar de store linjene. Hen er en glimrende formidler og evner å forklare kompliserte sammenhenger på en måte som gjør at publikum forstår hva som står på spill. Tusen takk for innsatsen!

 

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre