Årets hederspris til Berit Hedemann
Berit Hedemann mottar Årets Hederspris 2022. Foto: Tor Erik Schrøder
Årets hederspris til Berit Hedemann

Den første prisen er delt ut under Prix Radio 2022. Hedersprisen 2022 ble delt under åpningsdagen på Radiodager og gikk til tidligere NRK-medarbeider Berit Hedemann. 

– Da jeg var student på radiojournalistikk i Volda, hadde jeg en gjesteforelesning som forandret min interesse for lydmediet til en lidenskap. Årets prisvinner åpnet studentenes øyne for alt det fantastiske som er i dette mediet som ikke finnes i de andre. Det sa radiosjef i NRK, Cathinka Rondan da hun skulle overrekke hedersprisen 2022. Hun fortsatte med å si følgende:

– Dét er betegnende for årets hedersprisvinner, evnen til å overføre kunnskap med entusiasme og gi oss verktøy sånn at alle som jobber med lyd kan bli bedre historiefortellere.

Rondan nevnte også at forløperen til Prix Radio var Prix Marienlyst, som prisvinneren startet for nettopp å dele kunnskap med hverandre og feire med hverandre.

– Hun er utrolig talentfull og har vunnet mange priser i inn og utland. Men som alle ekte enere, så er hun mest opptatt av å bruke det hun lærer til å løfte andre, sa Rondan om Hedemann.

I radiodokumentar startet hun en tradisjon om og laget et system for delekultur. Det var obligatorisk og metodisk evaluering der man istedenfor å synse, analyserer og begrunner for å lære og utvikle seg. Så man blir sett av både kollegaer og sjefer på en konstruktiv måte. Hun har skrevet selveste læreboka alle som vil jobbe med lyd MÅ ha – Hør og Se.

Nå er Hedemann pensjonert, men fremdeles aktiv. Hun beskrives som fortsatt nysgjerrig på lydmediet og endringene, Lydmediet i Norge som helhet hadde ikke vært like raske på historiefortellende podkast om det ikke var for henne.

Årets hederpris går til et inspirerende, klokt og dyktig menneske – Berit Hedemann.

De andre radioprisene blir offentliggjort i morgen kveld under Prix Radio.

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre