Likte ikke seg selv som programleder
Jon Almaas på Radiodager 2022. Foto: Tor Erik Schrøder
Likte ikke seg selv som programleder

TV-profilen Jon Almaas kom med spennende avsløringer på Radiodager. Det tok lang tid før han følte seg selvsikker som programleder. Han kom også med flere tips for hvordan du kan bli en god programleder

Han er kjent som en av landets mest profilerte TV-programledere og har vunnet flere priser. Dette året gjestet han Radiodager foran flere hundre radiofolk.

Almaas avslørte at han på ingen måte følte seg som en god programleder til å begynne med i suksessen Nytt på Nytt. Han fortalte at han hverken var komiker eller satiriker og siden showet har flere tekstforfattere var hans jobb bare å binde det sammen.

Han fortalte Radiodager at han lenge var redd for å bli avslørt som en dårlig programleder og at det tok sju år før han følte at han var sjefen i studio.

Han begynte sin karriere som praktikant i CNN og fikk gjennom det litt kontakt med folk i NRK. Det første forsøket endte ikke med jobb, men når han tilbød seg å jobbe gratis gikk det bedre. Han har vært gjennom forskjellige jobber som prodass og redass og har også blant annet kurs i flerkameraproduksjon.

Men, han hadde alltid en drøm om å bli programleder. Han sa det imidlertid ikke til noen fordi han var sikker på at det ikke var veien å gå. Han kom med en satirisk kommentar om at folk som jobber i resepsjonen og hver dag sier de vil være programleder kommer aldri til å bli det.

Nå er uansett Almaas blitt en populær og erfaren programleder og delte villig, eller skal vi si litt motvillig?, fra seg noen tips om hvordan du kan bli en god programleder.

  1. Prøv å være minst mulig irriterende!
  2. Husk at du ikke er viktigst
  3. Det som er sant er alltid best.

På TV er det mye folk irriterer seg over, som skjeggvekst. Det er litt mindre å irritere seg over på radio, mente Almaas. Ikke fokuser på deg selv og ikke bli altfor glad i din egen stemme sa han for å understreke tips nr. 2.

Den siste forklarte han med at hvis du har et intervjuobjekt som snakker om noe og du sier «det var interessant» så burde du være ærlig og faktisk være interessert, ellers vil lytteren merke det.

 

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre