Disse kan vinne publikumsprisen – avstemming åpner tirsdag
Disse kan vinne publikumsprisen – avstemming åpner tirsdag

De nominerte til publikumsprisen er nå klare. Dette er prisen der lytterene er jury og stemmer frem den kandidaten de mener er best.

Avstemmingen åpner tirsdag 10. oktober klokken 12 og avvikles i samarbeid med Radioplayer Norge på deres nettsted, radioplayer.no. Avstemmingen stenger fredag 20. oktober klokken 12:00.

De 10 nominerte for 2023 er:

Kvegpels – Radio Nova
Siden deres første sending i oktober 1991 har brødrene Kristopher og Alexander Schau laget radioprogrammet Kvegpels. Programmet som startet i Blindeforbundets radio har de siste tiårene holdt til i Oslos studentkanal Radio Nova. Deres trofaste tekniker Frode Hanssen gikk dessverre bort til ALS i sommer, men mantra har vært at programmet skal gå til kun en av dem står igjen. Derfor ruller Kvegpels som vanlig uke etter uke, men ny trofast tekniker i Robbe Madsen. Ukentlig gleder trioen lyttere med babbel, musikk og en god dose humor. Følgerskaren er trofast selv etter tre tiår på lufta.

Morgenshowet – JærRadioen
Morgenshowet på JærRadioen vekker distriktet alle hverdager fra klokka 06.00 til 10.00 og ledes av Rogvi Baldvinsson. Sendingen speiler en travel og levende region, og byr på nasjonale og lokale nyheter, oppdateringer fra vei-, tog-, fly -og fergetrafikken i Sør-Rogaland, lokale sportsbulletiner og værmelding. Sendingen er travel, med aktuelle gjester på besøk og telefon, konkurranser og reportasjer laget i felt av reporter Jonas Slørdal Røvik og radioens øvrige ansatte. Morgenshowet sendes i tillegg til JærRadioen også på Radio Sandnes, Radio Atlantic og Radio Nordsjø, med sammenhengende dekning fra Flekkefjord i sør til Sauda i nord

Berrum og Beyer snakker om greier – NRK Radio
Berrum og Beyer snakker om greier er blitt Norges største underholdningspodkast og eneste norske podkast som har solgt ut Oslo Spektrum. Det er en enkel tretrinnsrakett der Berrum har noen greier, Beyer har noen greier og lytterne har sine greier. To venner som ser etter en venn til.

NRK Stor-Oslo morgen  – NRK Stor-Oslo
Hva får du hvis du krysser en trøtt tobarnsfar fra Trysil med en reiseglad singel hipster fra Løkka? Du får morgensendingen til NRK Stor-Oslo. Den dynamiske duoen Mats og Knut Erik er ikke redd for å by på seg sjøl og inviterer lytterne med i samtalen. Målet er det samme hver morgen; å gi de drøyt 1,4 millioner innbyggerne i området en god start på dagen.

Stå Opp! – Radio Rock
Hver morgen gir Olav Svarstad-Haugland, Anne Sem-Jacobsen og Henrik Overaa Bjørnson deg den beste starten på dagen, med ekte rock, gode venner, høyt under taket og et stort smil om munnen. Her er det bare å komme som du er! Trioen står i spissen for Radio Rocks morgenshow Stå Opp!, i tillegg til den svært populære podkasten med samme navn.

Langkjøring – Bauer Media
Langkjøring med Geir Schau er Norges største og mest tullete bilpodkast. Og det handler om mye mer også, for Bo og Geir har historier fra til sammen over 100 år med surr og rør.

Frokostshowet på P5 – P5
Frokostshowet på P5 er den beste gjengen å våkne med! Dine beste venner Niklas Baarli, Vida Lill Berge og Stian Berg Røste varter opp med personlige historier, aktuelle saker og morsomme stunts for å gi deg den beste starten på dagen! Frokostshowet har åpen snap-linje – og lytterne, som har fått kallenavnet «Morgenmafiaen», blir daglig invitert inn for å delta i sendingen! Her er det høyt under taket. Med daglige, kule konkurranser, masse lytterkontakt og fredagsstemning hele uka får denne vennegjengen morgningen til å rase av gårde!

P4s Radiofrokost – P4
Er det noe som er bedre å våkne til enn P4s Radiofrokost? Samantha, Bjørn og Michael gir lytterne en myk start på dagen, med god stemning, engasjerende historier og ikke minst, spennende gjester.

Fetisha Williams, Fetisha + 1 – Baff/Acast
Publikumsfavoritten Fetisha Williams har for alvor hamstret lyd-fans det siste året. Med sin direkte, ærlige og herlige stil sjarmerer og underholder hun både lyttere og gjester. Fetisha + 1 er på kort tid blitt en av landets aller mest populære podkaster.

Einar Tørnquist, 198 Land – Plan B
Einar Tørnquist en skinnende stjerne på podkasthimmelen, som du til stadighet kan se glimte til høyt oppe på Podtoppen. Med kjærlighet for geografi og et ønske om å holde det norske folk underholdt, har podkastsuksessen 198 Land rundet 10 millioner lyttinger siden oppstarten i 2019 – og det er maaange land igjen!

Pål er styreleder i Foreningen Radiodager

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre