Hedersprisen til Tor Andersen
Tor Andersen på Prix Radio 2023. Foto Tor Erik Schrøder
Hedersprisen til Tor Andersen

Årets hederspris 2023 under Prix Radio gikk til radioveteran Tor Andersen, som har en allsidig bakgrunn både i lokalradio og riksdekkende radio og ikke minst som grunnlegger av Ordentlig Radio. 

Årets radiopriser ble delt under Radiodager i Oslo fredag kveld, med flere hundre feststemte radiofolk til stede. Den gjeveste prisen gikk til Tor Andersen. Her er juryens begrunnelse:

«En venn i øret». Det er det vi radiofolk ofte strever etter: en god, vennlig stemme – hyggelig, klok, kunnskapsrik, og godt selskap gjennom radiodagen. Årets hederspris deles ut til en programleder der nettopp dette har vært hans helt spesielle egenskap. Kanskje til tider på kant med sjefene på kontoret, men alltid på lytterens side.

Personen som vi i dag, et samlet Radio Norge, hedrer, har nemlig fra sent 80-tall hatt kollegaer i de store radioselskapene som NRK, P4, Bauer Media, samt de små, men svært viktige lokalradioene. Han var en ivrig ildsjel da lokalradioen ble sluppet løs, som grunnlegger og redaktør.

Alltid som en god venn i øret, og med et klart ønske – og sterk evne – til å være en formidler. Dette har resultert i at han to ganger er kåret til Norges mest populære programleder. Han har en imponerende senderekke på 1200 morgensendinger sammen med sin gamle makker, Bjørn Faarlund, i P4.

Hans hjerte brenner også for musikk, norsk musikk – på alle språk. Naturligvis grunnla han derfor Ordentlig Radio, der han fortsatt er redaktør.

Og ikke nok med det: Tor Andersen er ikke mannen som sitter med hendene i fanget og hviler på laurbærene. I en alder av 75 er han fast programleder på Radio Vinyl. Han produserer portrett- og spesialprogrammer i fleng

Men først skal du motta årets «Hederspris» 2023 – rett og slett for at du er den du er, og for at du alltid har vært:

En venn i øret.»

Her finner du alle vinnerne av Prix Radio 2023

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre