Kan tredoble innholdet med kunstig intelligens
Tracy Gilliam på Radiodager 2023. Foto Tor Erik Schrøder
Kan tredoble innholdet med kunstig intelligens

Allerede i dag er det mulig for en radiostasjon å tredoble produksjonen ved å bruke kunstig intelligens. Det fortalte Tracy Gilliam fra RadioGPT på Radiodager. 

Tracy Gilliam er konserndirektør for strategi og forretningsutvikling i Futuri Media som står bak den banebrytende teknologien RadioGPT™. RadioGPT er en KI-generert radiostasjon bygget på syntetiske stemmer og strømmer av informasjon og historier.

Gilliam fortalte Radiodager litt om bakgrunnen for det Futuri Media driver med og kom også med noen gode råd samt spådommer for hvordan KI vil forandre radiobransjen.

Internt i bransjen er det mye snakk om de syntetiske stemmene, men det er bare en del av teknologien. Det er også kunstig intelligens som scanner nyhetskilder, finner ut hva som trender og lager manus. Radio GPT er 100 % automatisk.

Radio GPT kan etterligne en vanlig lineær radiokanal, men det kan også være så mye mye mer. Det er mulig å lage en hyperlokal radiostasjon, med vær, reklame og annet innhold som er mer relevant for den lokale lytteren.

Gilliam understrekte flere ganger at vi bare har sett de første eksemplene på hva denne teknologien gir av muligheter og at hun var overbevist om at vi står overfor en KI-revolusjon, på nivå med internett og den industrielle revolusjon.

Men, hun mente også at det er liten grunn for radiofolk til å frykte for jobben med det første. I de radiostasjoner der syntetiske stemmer er tatt i bruk er det snakk om ekstra stemmer, som en medprogramleder eller en stemme på nattradioen.

Hun viste også til en undersøkelse der de med kreative egenskaper vil bli de mest ettertraktede på arbeidsmarkedet i fremtiden og radiofolk er jo noen av de mest kreative som finnes.

– Mennesker vil ikke bli erstattet av kunstig intelligens, men de kan bli erstattet av mennesker som bruker kunstig intelligens, sa Gilliam.

Slik teknologien er i dag er det allerede mulig for radiostasjoner å tredoble innholdsproduksjonen, mente hun og var helt klar på at alle bør begynne å bruke KI i dag og begynn gjerne i det små, som f.eks produksjon av tekster til reklame.

Når det gjelder responsen fra lytterne får de sjelden negative tilbakemeldinger på at de bruker syntetiske stemmer på RadioGPT, lytterne er mer opptatt av at innholdet er relevant.

Gode syntetiske stemmer finnes i dag på engelsk og tysk og er under utvikling på flere andre språk. Hun spådde at de ville ha bra norske syntetiske stemmer allerede i 2024.

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre