Juryens begrunnelse
Juryens begrunnelse

Lurer du på hva som var grunnen til at akkurat det bidraget vant eller var du så spent på om du kom til å vinne at du ikke husker hva begrunnelsen var? Her kan du lese juryens begrunnelser.

Årets morgenflate

Her er det MASSE energi, smittende latter, god stemning og god effektbruk.

Det er fin balanse mellom programlederne, de spiller hverandre gode og har en helt egen dynamikk. Dette er folk som vet hva de driver med.

De pakker innholdet sitt inn på en veldig original måte, og gjør det til sitt eget.

Segmentene om skabb og Brexit var morsom og kreativt løst.

Vinneren er … P3morgen, NRK P3

Årets reportasje

Dette er underholdende og kreativt løst.

Reportasjen byr på fantastiske bilder og vanvittig gode beskrivelser. Det er knirkefritt samspill med studio, og herlig entusiasme på reporter som får frem latteren mange ganger.

Upolert og spørrende, og veldig godt intervjuobjekt som også er med å by på seg selv. Fremdriften er god; blir det P4-lam?

Vinneren er … Lamming, P4 Radiofrokost

Årets direktesending

Vinneren leverer ei fantastisk radiosending med god flyt og intensitet. Lytteren føler at hun er til stede og følger dramaet. Gode beskrivelser og effektiv språk gjør at lytteren opplever vinnerbidraget som billedrikt, Det er fine vekslinger mellom de ulike elementene. Dette skaper dynamikk og ivaretar lytteren. Og det er spennende! Årets direktesending er helstøpt og en fryd å høre på fordi det er flinke folk i alle ledd.

Vinneren er: Midt i Trafikken, Ski-VM Sundby, P4

Årets unge radioprofil

Årets unge radioprofil har energi i stemmen og evne til å formidle humør, håp og humor. Energien smitter over på lytteren, og juryen synes det er en fest å høre på vinnerbidraget. Presentasjonen er fint produsert. Vinneren viser at det blir god stemning der hun er. Både i studio og som utegående reporter. Hun har god intervjuteknikk Årets unge radioprofil viser at hun elsker radio og radiofaget. Juryen uttaler: Vi forventer oss mye av årets unge radioprofil.

Vinneren er: Arianrhod Engbø, NRK P3/mP3

Årets musikkradio

Årets musikkradio leverer topp stemning med musikken og stemmen til programlederen. Formatet er tydelig. Tilstedeværelsen blant musikkelskere skaper musikkradio på sitt beste. Programlederen er genuint interessert i musikken og er en formidler som vi stoler på. Og ved å spille på gjester, lyttere og ved å formidle nyheter om musikkbransjen, skaper årets vinner et fantastisk tilbud til de interesserte lytterne.

Vinneren er: Ettermiddagen med Torkil Torsvik, Radio Rock

Årets aktuelle sendeflate

Årets Aktuelle Sendeflate underholder og informerer!
Dette er aktualitetsradio på sitt aller, aller beste.
Svært god programledelse, rikt kildeeutvalg, gode intervjuobjekter – og en saftig historie – som formidles med smittende entusiasme !
Lydklipp og bruk av kontentum både bryter opp og skaper fremdrift.
Vi lærer masse nytt om denne store, ukjente verdenen, og får lyst å vite – og høre – mer, om hvordan verdens rikeste mann havnet i medias søkelys og hvordan han slo tilbake!
Dette er svært godt produsert – og Årets Aktuelle sendeflate løser radioens samfunnsoppdrag om å opplyse og engasjere – også i et on-demand-format!

Vinneren er: Krig og fred, NRK Podkast

Årets spesialprogram

Den redaksjonelle idèen bak årets spesialprogram er like enkel som den er genial, og juryen ble svært begeistret for dette programmet.
Programlederens ærlige nysgjerrighet er like premiss-skapende som gjestens helt absurde oversikt og innsikt. Begge er like engasjerte – og dette smitter.

Programlederen holder god kontroll på den kronologiske gjennomgangen. Det er gode oppfølgingsspørsmål og en nysgjerrig intervjuer som fungerer i lytterens sted og får svar på det VI lurer på. Han tar også god kontroll over situasjonen de gangene det går litt for langt ut. Noe som kan skje når gjesten snakker på både inn- og utpust – og elsker å virkelig legge ut om detaljer.

Dette er spennende og engasjerende radio for alle – også for de av oss som ikke er så interessert i sport, eller som ikke husker hvor vi var da Oddvar Brå brakk staven!

Vinneren er: Rekommandert om Oddvar Brå, Rubicon

Årets intervju

Årets intervju går rett til hjertet. Det preges av svært god tone og kjemi mellom programlederen og gjesten. Programlederen er godt forberedt og gjør en fremragende jobb med å komme tett på gjesten, skape fremdrift, og få fram både interessant informasjon og følelser.
Fine spørsmål åpner opp intervjuobjektet på en helt nydelig måte og inviterer til refleksjon, og intervjuet gir et rikt innblikk i en situasjon de fleste av oss heldigvis slipper å stå i.
Dette er Nært og rørende, Lærerikt, Personlig – og lokalt!

Vinneren er: Ettermiddagssending fra NRK Troms med Mads Gilbert som gjest, NRK P1

Årets lokale sendeflate

Dette programmet oser kvalitet. Teasingen er nydelig, programmet er nært og programlederne har en meget god formidlingsevne. Her er det interessante intervjuer og vinklinger, og juryen får ikke nok av å lytte til dette, men vil høre mer.

Og vinneren er… RøverRadion, Røverhuset

Årets humor

Historien er fantastisk fortalt. Her brukes treffende formuleringer, morsomme ordspill og kreative beskrivelser. Energien er nydelig og bidraget treffer midt i målgruppen.

Vinneren er… Ta deg sammen – Skoleveske, Radio Rock

Årets dokumentar

Årets vinner er en gjennomarbeidet dokumentar og historiefortelling på sitt beste. Den byr på rike beskrivelser og lydbildet er meget godt. Samspillet med intervjuobjektet er imponerende og rollen journalisten tar gir en ekstra dimensjon til programmet. Dokumentaren kommer nært innpå et vanskelig tema, men har likevel en fantastisk balanse mellom humor og dyp alvor.

Vinneren er… Koht vil leve, Monster

Årets programledere

Dette er programledelse på sitt beste. Det hele er bygget godt opp og planleggingen og ideen er meget god. Samspillet i studio fungerer veldig bra. Det er god framdrift i sendingen og godt tempo i avviklingen. Lytteren er inkludert og med hele veien. Lytteren lærer noe underveis og det er mange kreative innslag og stolper.

Det spesiallagde lydbildet setter stemningen og det hele er MAGNIFIQUE.

Vinner er: P4s Radiofrokost fransk sending


Årets sendeflate

Det er proffesjonelt gjennomført fra A til Å. En sendeflate med mange faste stolper som løses kreativt og underholdende. Framdriften er svært god og de redaksjonelle grepene er meget bra.

Samspillet i studio her topp både mellom programleder og de ulike gjestene. Overgangene mellom elementene er tette og fine. Teasingen av neste innslag også meget bra.
Et vinnergrep her er bruken av enqueter med en overraskende og kreativ vinkling, som gjør at lytteren blir overrasket positivt.

Så resepten på et vinnerbidrag er en humoristisk lege i studio med mange gode gjester og uvante situasjoner.

Vinneren er: Michael direkte – arbeidsuke med
Jonas Kinge Bergland, P4

Årets nyhetsbulletin

Veldig mange gode nyhetsbulletiner levert i konkurransen i år og det er små nyanser som skiller de aller beste på pallen.

Om vinneren sier juryen; Denne bulletinen gir et godt bilde av nyhetsbilde denne dagen.

Ankeret leverer og leser nyhetene på en levende og fin måte, som gir god tilstedeværelse og høy troverdighet. Reporterne i innslagene leverer også på toppnivå enten gjelder alvorlige saker eller mer underholdende innslag.

Språket er balansert, presist og forståelig. Det er god flyt og tempo i sendingen og det toppes med direkterapporter. Mange saker løses på relativt kort tid og overgangen til neste element er perfekt.

Vinneren er: P4 Nyhetene 26-02.2019 kl. 15, Dom Brexit, Ski-VM

Årets Radiokanal

Denne kategorien er bedømt av en ekstern jury bestående av Erik Waatland, Medier24, Anders Norheim Dahl, Østlandets Blad, og Jana Johnsen, lokalradioforbundet.

Vinneren her er bedømt på omdømme, oppslutning i målgruppen, innhold, nyskaping og utnyttelse av radioens fortrinn.

Om vinneren sier juryen. Dette er en fantastisk radiokanal. Den gjøres levende av en gjeng dyktige, engasjerende og kunnskapsrike programledere. Her serveres kunnskap og gode funfacts mellom alle den gode musikken som kanalen er bygget opp på. Det er en nisjekanal som har funnet sitt publikum raskt og godt. Kanalen har fått mye oppmerksomhet i andre medier og har tiltrukket seg nye radiolyttere gjennom hardt og godt radiohåndverk, hver dag og hele døgnet. Lydbildet, vignetter og kanalstemmen skaper troverdighet til lidenskapen for musikken som programlederne utstråler. Vinneren tar oss med på en tidsreise til da musikken var konge, og verden mer uskyldig. Kanalen har etablert seg godt og leverer gode lyttertall.

Vinneren er: Radio Vinyl

Årets Lokalradio

Årets lokalradio-kategorien er bedømt av en jury bestående av Erik Hanøy, Pål Lomeland og Erik Fagernæs

Vinneren her skal ha lokalkonsesjon for radio, ha spilt en rolle i sitt dekningsomårde og bedømmes på omdømme, oppslutning lokalt, innhold, nyskapning og utnytelse av radioens fortrinn.

Vinneren er en bauta i norsk lokalradio og har en sterk stilling lokalt, men solide lyttertall i sitt område. Alt dette skyldes nærhet til lytteren gjennom lokale, engasjert og kunnskapsrike programledere. De serverer lokale nyheter og er flinke til å ta pulsen på det som skjer i sitt nærområde. Vinneren er flinke til å fronte og løfte fram lokale artister.

De har holdt på en årrekke og bygger stein på stein og det er med stor respekt vi utroper vinneren av Årets Lokalradio 2019 i Prix Radio:

Vinneren er: Radio 102 – Haugesund

Årets Radionavn

Kåringen av Årets Radionavn har vært avviklet på Radioplayer.no, der folket har stemt frem vinneren.

Vinneren er P3morgen, NRK P3

Årets hederspris

Prix radios Hederspris 2019 tildeles et ekte radiomenneske. Dette er en person som har levd og åndet for radio i en mannsalder.

Her snakker vi om lang og tro tjeneste på høyeste nivå i over 30 år.

Vinneren har hatt et brennende engasjement lokalt og nasjonalt for radio og spesielt for sin egen stasjon. Engasjementet kommer til uttrykk i lederskap både lokalt og nasjonalt for lokalradio.

Han har en evne til å snakke med alle og nå fram også i politiske miljøer med sine synspunkter om likebehandling av lokalradio og andre lokal medier.

Lokalradiostasjonen hans har vært på lufta og har en utrolig sterk stilling i over 30 år i sine konsesjonsområder mye takket var dette utrettelige arbeidet til vinneren. Suksessoppskriften er folkelig og variert innhold,
med stor grad av lokal tilstedeværelse. Lokalradioen er en fremmer for lokal identitet og kultur, og
har inntatt en aktiv rolle som samlingspunkt for befolkningen i dekningsområdet.

Vinneren har hatt verv i Lokalradioforbundet i 10 år og han har ledet forbundet i 2 av disse årene.

Han er tvers gjennom en radiosjel med faglig tyngde og en unik stå på-vilje, som både Nea Radio og norsk
lokalradiobransje har kunnet nyte godt av gjennom over 30 år.
Hans enorme engasjement og innsats for lokalradio førte til at han senest i vår ble tildelt kongens fortjeneste medalje.

Årets Hederspris tildeles Andreas Reitan

Heidi Røneid er prosjektmedarbeider i Radiodager

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre