Jakten på en pedofil
Jakten på en pedofil

Det startet med en artikkel i VG om etterforskning av barnepornografi på det mørke nettet. Dette har nå utviklet seg til en større internasjonal satsning på podkast. Hunting Warhead lanseres om noen få uker og Radiodager fikk høre hele bakgrunnen for prosjektet.

Det var journalist i VG, Håkon Høydahl, som hadde jobbet fram en omfattende artikkel om et internasjonalt kriminellt nettverk som sto bak overgrep av barn. Under sitt arbeid hadde han oppdaget at en av de hovedmistenkte var en kanadier med tilnavnet «Warhead».

Høydahl tok derfor kontakt med CBC, Kanadas svar på NRK, for å høre om de var interessert i å jobbe videre med stoffet. Det siste året har programskaperne Chris Oke og Daemon Fairless jobbet intenst med materialet Håkon Høydal hadde produsert, og sammen har de skapt podkastserien Hunting Warhead.

Det er de to kanadierne som står bak produksjonen av selve podkasten, men det baserer seg på materialet som Høydahl har skaffet dem og som ble publisert i VG for to år siden. Det handlet om en internasjonal politioperasjon der de gikk til angrep på et nettverk på det mørke nettet. Etter dette ble nettverket i flere måneder drevet av Australsk politi for å forsøke å fange flere overgripere.

Høydahl forteller at artikkelen i VG bare innehold deler av det materialet han satt på og han ville gjøre mer ut av det. Blant annet mer om historien om hvordan en ung mann kunne bli leder av et internasjonalt nettverk av overgripere.

Produsent Chris Oke forteller at han kjapt fattet interesse for materialet. Det var en stor nyhet, men likevel hadde den ikke fått de helt store overskriftene i kanadisk presse. Podkasten er i seks episoder og de første delene følger Høydahls arbeid. Etter det fokuserer man på hovedpersonen, Ben Faulkner også kalt Warhead, for å få hans bakgrunnshistorie.

Både Faulkner og hans familie, venner og kjæreste stilte villig opp til podkasten. Det er viktig å fremstille dem som mennesker og ikke som monstre, forteller Daemon Fairless. Det er viktig å bli kjent med de du snakker med og forstå dem. Ikke bare komme innom for å få et kjapt intervju på radioen. Det er viktig at de føler at de har et valg om de vil snakke med oss eller ikke.

Podkasten «Hunting Warhead» blir lansert i Norge 18. oktober. Da blir den tilgjengelig på VG Pluss, to uker før den er tilgjengelig andre steder. Den blir i første omgang lansert kun som podkast, på grunn av at det er sensitivt tema, men Oke og Faulkner utelukker ikke at den også kan bli sendt på radio.

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre