Lag saker som skiller seg ut – med Christian Ingebrethsen
Lag saker som skiller seg ut – med Christian Ingebrethsen

Syntes du reportasjene dine ligner for mye på andres? Har du følelsen av å gå på autopilot? Eller vil du bare bli en litt mer kreativ forteller? Da bør du komme på Lyddager og delta på Christian Ingebrethsens foredrag og workshop «Lag saker som skiller seg ut».

Ingebrethsen er kjent for å lage kreative kulturreportasjer, spesielt til Dagsrevyen, men også Nyhetsmorgen og NRK.no. På Lyddager skal han lære deg hvordan komme på ideer, hvordan bruke form til å få fram informasjon og hvordan fortelle på din egen måte.

– Jeg var så heldig å få møte stjerneregissør James Cameron da han lanserte Avatar 2 og spurte Cameron hvorfor det er så viktig for ham å alltid være så ambisiøs og prøve noe ingen har gjort før innen film. Svaret hans var svært inspirerende: «Hvorfor skal jeg gjøre noe som allerede er gjort? Hvorfor ikke prøve å gjøre noe noe nytt, når du først har sjansen foran et publikum?», sier Ingebrethsen.

Ingebrethsen har holdt pusten under vann i en reportasje om Avatar 2, fått tilfeldige personer på gata til å framføre et skuespill om skuespillerstreik og laget spiondrama om hvem som skal spille James Bond. Han forteller at han stort sett får positive tilbakemeldinger på de kreative vriene på reportasjene.

– Spesielt fra dem som er med i reportasjene, som liker å være med på noe annerledes som får oppmerksomhet. Det hender at seere eller lyttere reagerer på vegne av dem som blir intervjuet eller som er med i reportasjene, hvor de for eksempel føler at jeg ikke behandler intervjuobjektene seriøst nok. Men jeg prøver alltid å være ryddig og tydelig overfor dem jeg lager saker om, slik at de føler seg trygge nok på hva de er med på, så det er aldri et problem, sier han.

– Jeg har definitivt bommet innimellom, men folk legger merke til det jeg lager, det vet jeg. Når jeg fanger oppmerksomheten har jeg en større mulighet til å engasjere dem med innholdet – og nå frem med informasjonen jeg ønsker å formidle.

En av sakene som har fått mest oppmerksomhet var da Ingebrethsen intervjuet den svenske filmregissøren Ruben Østlund.

– Han dyrker den kleine sosiale situasjonen i filmene sine og jeg prøvde å skape en slik situasjon i intervjuet som et formgrep, i et forsøk på å tilgjengeliggjøre Østlund for et bredt Dagsrevy-publikum. Noen av de som som digger Østlund og hans filmer følte nok at jeg ikke tok ham ordentlig på alvor og at grepet tok for mye plass. Mens andre har sagt at det er det beste jeg har gjort – og at den reportasjen gjorde at de oppdaget filmene hans, sier han.

Vil du lære hvilke konkrete verktøy du kan bruke, bli en mer kreativ forteller og høre Ingebrethsens beste tips fra 15 år i Dagsrevyen? Kjøp billett til Lyddager og bli med på både foredrag og workshop. NB. Workshopen har begrenset med plasser og du må melde deg på workshopen for å være sikret plass. Påmeldingen åpner nærmere arrangementet.

Heidi Røneid er prosjektmedarbeider i Radiodager

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre