Prix Norge 2024: Påmeldingen til årets lydpriser er nå åpen!
Foto: Tor Erik Schrøder
Prix Norge 2024: Påmeldingen til årets lydpriser er nå åpen!

Prix Norge tidligere Prix Radio er Norges mest prestisjefylte lydprisutdeling som hedrer de fremste lyd-, radio- og podkastproduksjonene fra det siste året. I 2024 vil prisene bli delt ut i hele 26 ulike kategorier. Nå er påmeldingen åpen for bidrag, med frist tirsdag 25. juni ved midnatt.

Prix Norge blir utdelt som en avslutning på fagkonferansen, Lyddager. Prisutdelingen samler aktører fra hele lydspekteret – fra nasjonale kringkastere til små, uavhengige produsenter.

Hvem kan nominere bidrag?
Påmeldingsportalen er nå åpen for følgende aktører:

  • Enkeltmedlemmer i Norsk Lokalradioforbund og Norsk Podkastforening
  • Eksterne produsenter, frilansere og ansatte i medieselskaper eller virksomheter som ikke er tilknyttet P4-gruppen, Bauer Media, NRK eller medlemskap i de ovennevnte organisasjonene, har også mulighet til å delta.

For ansatte i NRK, Bauer Media og P4-gruppen, gjelder egne interne påmeldingsprosedyrer. Disse bidragene blir samlet og nominert gruppevis via portalen etter interne utvelgelsesprosesser.

Nye kategorier og reviderte kriterier
Som en del av den pågående omstillingen har Prix Norge gjennomgått omfattende justeringer for å reflektere bredden og mangfoldet i det norske lydlandskapet. Hovedjuryleder Morten Scott Janssen forklarer:

– Prisstrukturen er revidert for å bedre inkludere både tradisjonell kringkasting og de endringene som skjer i lydsegmentet. Vi har introdusert nye kategorier for å speile de nyeste trendene og fjernet kategorier som ikke lenger er like aktuelle.

Den totale priskategorien for 2024 består av 26 priser fordelt på seks hovedkategorier. Det er viktig for alle som ønsker å delta å grundig gjennomgå de oppdaterte kategoriene og kriteriene, for å sikre at nominerte bidrag oppfyller nye krav.

Viktige frister og detaljer
For å være kvalifisert, må bidragene ha blitt sendt som kringkastet radio eller tilgjengeliggjort som podkast mellom 1. juni 2023 og 31. mai 2024. Det betyr at alle produksjoner som ble publisert eller sendt innenfor dette tidsrommet, er gyldige for nominasjon.

Påmeldingsportalen åpner fredag 14. juni kl. 09.00 og stenger tirsdag 25. juni ved midnatt. Hovedjuryleder Morten Scott Janssen minner alle deltakere på å være oppmerksomme på fristen:

– Vi har tidligere år hatt mulighet til å forlenge fristen, men i år er fristen 25. juni absolutt. Vi anbefaler derfor alle som ønsker å delta å melde på sine bidrag så tidlig som mulig.

Slik melder du på bidrag
For å melde på bidrag til Prix Norge 2024, kan du besøke den påmeldingsportalen. Denne portalen er blitt oppgradert for å være mer brukervennlig, noe som gjør påmeldingsprosessen enklere og raskere enn før. Detaljer om påmeldingsprosessen, inkludert nødvendige dokumenter og krav, finner du på portalen.

KLIKK HER FOR Å MELDE PÅ BIDRAG

Feiring og prisutdeling
Fredag 18. oktober samles hele den norske radio-, podkast- og lydbransjen på Meet Ullevål Stadion for den store prisutdelingen. Dette arrangementet gir bransjen en unik anledning til å feire sine kollegaer og anerkjenne de beste produksjonene fra det siste året.

– Vi ser frem til en fantastisk kveld med prisutdelinger, inspirasjon og nettverksbygging, sier Janssen. Å bli ropt opp på scenen som en av de 26 vinnerne er en stor ære, og vi gleder oss til å applaudere årets prisvinnere.

Billetter til arrangementet kan kjøpes her.

 

Pål er styreleder i Foreningen Radiodager

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre