Anne Lindmo vil dø i radio
Anne Lindmo vil dø i radio

Anne Lindmo er nok mest kjent for sitt populære talkshow på TV. Men, det var radio hun begynte med, mer konkret studentradioen i Oslo. 

Det var en tilfeldighet at Anne Lindmo begynte med radio, fortalte hun på Radiodager. Hun begynte i Radio Nova etter å ha sett en annonse for det mens hun studerte på Universitetet i Oslo og hadde prøvd en haug med andre fritids-aktiviteter.

– Der lærte jeg hvor viktig det er å være dårlig lenge hvis man vil bli god på radio, sa Lindmo. Hun hadde tusenvis av timer på lufta som ikke var så viktige og fikk dermed utvikle seg som programleder.

Etter Universitetet dro hun til London for å gjennomføre en master i radio, der hun var den eneste som ikke var britisk og ble sett på som litt utafor og bakpå, men lærte mye som ga henne en vei inn i NRK.

Hennes mål var hele tiden å komme inn i NRK og antydet på Radiodager at hun elsket allmennkringkasting. Lindmo mener at NRK er spesiellt viktig i et lite land som Norge. Hun begynte sin karriere i Kringkastingen med å lese nyheter på engelsk på radio, dette var for 29 år siden.

Etter hvert fikk hun litt jobb i NRK P2, men så kom hun inn i P3. Hun ble reporter i morgenprogrammet og det var fantastisk å jobbe der fordi det var blanke ark og fargestifter, fortalte Lindmo. Det var et salig kaos og det var stor takhøyde for å prøve nye ting.

Hun trakk fra Mammarazzi som hennes store radio-høydepunkt. Jo mer absurd jo bedre, var stikkord for noen av innslagene. De lagde to timer hver dag og skulle lage innhold med substans. Det ble veldig mye research, fortalte Lindmo.

Hun er kjent for sin intervju-teknikk. Intervjuet begynner når man tenker på intervjuet, sa Lindmo. Når man ringer og avtaler intervjuet er det allerede i gang. Da vet man mye om hvilken vei dette intervjuet går og hvordan intervjuobjektet vil reagere, forteller Lindmo.

I tillegg til TV-programmet lager redaksjonen også en podkast, som er et slags spillover-produkt av alt det morsomme man gjør i redaksjonen, men som ikke får plass i TV-showet.

Lindmo uttalte på slutten at hun skal dø i radio, altså lage radio langt inn i fremtiden, til hun stuper. Hun antydet også at hun ønsker seg en egen radiokanal, NRK Alltid Vrøvl.

 

 

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre